Janez Janša: "SDS je najbolj uspešen politični projekt v zgodovini Slovenije."

Igor Selan Igor Selan
17.02.2024 21:25

SDS je nocoj v Mariboru slavnostno obeležila 35. obletnico delovanja stranke

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saso Bizjak

SDS je danes najbolj uspešen politični projekt v zgodovini Slovenije, je na slavnostni akademiji ob 35. obletnici stranke, ta je potekala nocoj v Mariboru, ocenil njen predsednik Janez Janša. "V 35 letih smo ustvarili stranko, ki je edina, ki ima v parlamentu več kot deset članov in je tam več kot en mandat. Kaj je k temu prispevalo? To, da ne delamo kar je všečno, ampak tisto, kar je prav. To je ključna ločnica med dnevno politiko in državništvom. Delati všečno je marsikdaj nagrajeno, tudi ko se gre na volitve, delati, kar je prav, pa ni vedno takoj nagrajeno. Omogoča pa, da stojiš in obstaneš. In SDS je obstala, zato danes v tako velikem številu obhajamo 35. rojstni dan."

Slavnostna akademija ob 35. obletnici ustanovitve Slovenske demokratske stranke
Saso Bizjak

Janša se ob tem ni izognili niti komentarju aktualnega političnega dogajanja v Sloveniji. "Prav danes sem bral, kako se aktualna vlada hvali, kaj so vse naredili in kako izpolnjujejo koalicijsko pogodbo. Med največje uspehe štejejo podiranje ograje na meji, vračanje glob tistim, ki so širili virus, in depolitizacijo RTV Slovenija. Kot to berem, se vprašam, kje smo."

Zaradi omenjenega je Janša izrazil prepričanje, da Slovenija potrebuje budnico, to bodo organizirali 21. marca na Kongresnem trgu v Ljubljani, naslednja budnica pa bo po Janševih besedah 9. junija, ko bodo volitve v evropski parlament. "Ko gledate ankete, ste verjetni zadovoljni, jaz pa pravim, da se bitka za vsak glas šele začenja, nič še ni odločeno. Vabim vas, da aktivno sodelujemo in junija bo SDS ponovno, že petič zapored, slavila zmago na evropskih volitvah."

Kot je še povedal Janša, ima SDS znanje, izkušnje in pogum, da že jutri ponovno prevzame tudi vodenje države, saj s sedanjo vlado ni zadovoljnih že 70 odstotkov volivcev. "Na žalost pa obstaja rdeča nit negativnega izključevalnega nastopa na volitvah, ki ima korenine 200 let nazaj v marksistični teoriji, ki jo lahko strnemo v stavek ‛sovraži tistega, ki je boljši od tebe’. Zaradi negativnega pristopa, zaradi vsega tega, kar iz tega izvira, na levem polu ne obstajajo kadrovske kapacitete, iz katere bi se dala sestaviti ekipa za vodenje države. Na drugi strani SDS vse to ima."

Slavnostna akademija ob 35. obletnici ustanovitve Slovenske demokratske stranke
Saso Bizjak

Na akademiji se je predstavilo tudi vseh devet kandidatov stranke za evropske volitve. Nosilka liste Romana Tomc je ob tem povedala: "Verjamem, da bomo z novo sestavo parlamenta, kjer bo večina na desni, končno le začeli sprejemati boljše rešitve."

Podelili pa so tudi strankarska priznanja najzaslužnejšim. Najvišje priznanje, diamantni znak stranke, je za odločilen prispevek k razvoju demokratičnih procesov in krepitvi stranke prejel odvetnik Jože Hribernik.

Več o dogajanju na slavnostni akademiji SDS preberite v nedeljo popoldan na spletni strani vecer.com in v ponedeljkovi tiskani izdaji Večera.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta