Kaj iz trgovine najraje naročamo na dom v Mariboru, Ljubljani, Celju, Murski Soboti, Kopru, Kranju in na Ptuju?

M.R.
06.10.2022 10:42

Dostava iz trgovin je v Sloveniji že nekaj časa na voljo. Wolt je objavil podatke, kako se v Sloveniji priljubljenost izdelkov razlikuje po mestih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Wolt

Ponudnik dostave hrane in hitre trgovine Wolt je ob svoji tretji obletnici delovanja v Sloveniji objavil podatke o najbolj pogosto zahtevanih artiklih iz hitre trgovine, ki je na voljo v zadnjem letu. Skupno so v enem letu na domove v Sloveniji dostavili 37.921 artiklov, zanimive pa so razlike med mesti, v katerih Wolt deluje.

Mariborčani so v segmentu živil najpogosteje naročili kruh, čips in pivo. Kar 25 odstotkov več je bilo v Mariboru prodanega piva Laško kot Union. Ljubljančani so si najpogosteje zaželeli banan, kruha in mleka. Zanimivo pa je tudi, da je bilo v Ljubljani prodanega 37 odstotkov več piva Union kot Laško.

V Kopru so si potrošniki najpogosteje zaželeli malvazije, v Murski Soboti in na Ptuju mleko, v Novem mestu šopkov, v Celju žemljic, v Velenju in Domžalah tortic, v Novi Gorici piva in banan, v Kranju pa energijskih pijač. Sicer pa največ sladic naročijo v Ljubljani in Kopru. V Ljubljani so najbolj priljubljeni krofi, v Kopru pa sladoled.

Wolt

Največ naročil iz trgovin je med 16. in 18. uro, ko ljudje zaključijo s službo in se odpravijo domov. Najpogosteje naročila opravljajo ob torkih, četrtkih in sobotah. Najdražje naročilo je bil telefon Samsung Galaxy Z fold3 5G v vrednosti 1799,99 evra.

Veganski izdelki med tednom, kaj pa med vikendom?

Med prazniki, kot so valentinovo, dan žena in materinski dan, pa tudi v decembrskem času naraste povpraševanje po dostavi daril. Najpogosteje gre za rože, sladice in vino, so pa pri Woltu dobili tudi naročilo, da so za darilo dostavili električni skiro.

V zadnjem letu je naročanje veganskih izdelkov poskočilo za več kot 300 odstotkov, največ jih prodajo v času kosil predvsem med delovniki, med 12. in 14. uro, in ob večernih urah - med 19. in 20. uro. Med vikendi je naročil veganskih izdelkov precej manj. Takrat pogosteje ljudje naročajo brezalkoholne pijače, pivo in vino.

Naročanje izdelkov se razlikuje tudi glede na letni čas. V času deževnih dni uporabniki naročajo dežnike in plinske jeklenke, ker se bliža noč čarovnic, pa so v košaricah tudi že buče za izrezovanje. Banane so sicer najbolj priljubljene januarja.

V Mariboru je pred tremi meseci Wolt odprl trgovino, ki je optimizirana za dostavo, kmalu naj bi jo tudi v Ljubljani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta