Karanteno za dopustnike s Hrvaške bi lahko odredili samo za mlade, včeraj tam sicer zabeležili 162 novih okužb

K. Š., STA
15.08.2020 09:29

V strokovni skupini za covid-19 trenutno poteka zelo intenzivna razprava o tem, kako ukrepati in preprečiti vnose okužb s Hrvaške. Ena od možnosti je tudi uvrstitev Hrvaške na rdeč seznam oziroma obvezna karantena po povratku v Slovenijo, ki bi jo lahko odredili le za osebe, stare med 15 in 35 let.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anze Malovrh/sta

Od začetka junija do 12. avgusta je bilo iz Hrvaške 70 vnesenih primerov okužbe z novim koronavirusom, v zadnjih dneh se je to število začelo strmo povečevati. V četrtek je bilo potrjenih dodatnih 22 primerov vnosov s Hrvaške, 20 med njimi iz kraja Zrče na otoku Pag, ki slovi po burnem nočnem življenju. "Hrvaška postaja zelo pomembna destinacija za vnos okuženih oseb v slovenski prostor," je opozoril Krek. "To nas zelo skrbi, ker imamo zelo veliko ljudi na hrvaški obali. Do sedaj je bila očitno na Hrvaškem takšna struktura dopustnikov, ki ni hodila v nočne lokale. Zadeve so se obrnile, očitno je zdaj veliko mladih, ki hodijo v nočne lokale," je ocenil Krek.

Gregor Grosman
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta