Konferenca RISK 2023 ponovno odpira svoja vrata: Na otvoritvenem predavanju predstavnik FBI

Gregor Grosman Gregor Grosman
31.05.2023 13:37

Glavni namen konference je v zagotavljanju ozaveščenosti udeležencev o razvoju varnostnih groženj, jim omogočiti vpogled v aktualne rešitve, strategije, taktike in rešitve preprečevanja informacijskih groženj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Utrinek z otvoritve lanske konference RISK 2022.
Gregor Grosman

6. in 7. junija  2023 se bo v Laškem zgodila konferenca RISK 2023, ki jo že 17 let organizira slovensko podjetje Real Security d.o.o. iz Maribora. Mednarodni dogodek povezuje vodilne strokovnjake s področja kibernetske varnosti in optimizacije sistemov s predstavniki lokalnih partnerskih podjetij, svetovalnih družb, državnih institucij, kritične infrastrukture, bank, zavarovalnic, ponudnikov storitev in vseh ostalih podjetij s celotne regije Adriatik.

Glavni namen letošnje konference je v zagotavljanju ozaveščenosti udeležencev o razvoju varnostnih groženj, jim omogočiti vpogled v aktualne rešitve, strategije, taktike in rešitve preprečevanja informacijskih groženj, ter predstaviti najnovejše varnostne pristope in dobre prakse, je povedal Renato Uhl, direktor družbe REAL security in ustanovitelj BC Vault. Kot pomembno ocenjuje tudi možnost druženja med strokovnjaki za varnost in predstavniki različnih državnih ter zasebnih organizacij.

Pozdravni nagovor predstavnika FBI

Na konferenci bo sodelovalo več kot 500 udeležencev, skupno pa bodo izvedli več kot 60 plenarnih predavanj in strokovnih delavnic v angleščini in slovenščini, napovedujejo. Razkrivajo, da bodo svoje poglede na razvojne trende predstavili predavatelji iz različnih organizacij, kot so Trellix, Forcepoint, Netwrix, Radware, Extrahop, Group-IB, Skyhigh Security, LogRhythm, GOOGLE cloud - Mandiant, VMware, Cybereason, Swimlane, Pentera, Runecast, Beyondtrust, Cloudflare, Avola, Armis, Cambium Networks, pa tudi nekatera podjetja in predavatelji iz Slovenije, med njimi Carbonsec, NIL, S&T Iskratel, VitalIT, Go-lix, UnistarPRO, Softnet  in Telekom Slovenije.

Pozdravnemu nagovoru predstavnikov organizatorja bo sledilo otvoritveno predavanjem Robert K. Price, predstavnika FBI - Federal Bureau of Investigation. Večina predavanj bo sicer osredotočenih na trenutno globalno stanje informacijskih groženj, ki kažejo, da storilci spreminjajo svoj namen. "Njihov cilj ni več samo kraja podatkov, ampak tudi uničenje organizacij oziroma poslovnih procesov, kar je vidno v drastičnem porastu izsiljevalskih - zlonamernih programov (tako imenovanih ransomware) ter tako imenovanih »Denial of Service« (DoS) napadov, ki resno ogrožajo neprekinjeno poslovanje podjetij, še večji pa je porast globalnih napadov usmerjenih v destabilizacijo držav ozirom kar kibernetsko vojno, pojasnjuje Uhl. 

Geostrateški pritiski in globalne grožnje

Rdeča nit drugega dne konference bo vezana na hiter tempo razvoja varnostnih ranljivosti na področjih kot so internetni oblak (CLOUD), internet stvari (IoT), socialni mediji, pametna mesta in vpliv geostrateških pritiskov in globalne grožnje na lokalne organizacije in odgovorne v podjetjih za nemoteno poslovanje.  Na račun slednjega bo v okviru konference organizirana tudi okrogla miza s predstavniki vodilnih podjetij iz tujine, ki jo bo povezoval predstavnik svetovalnega podjetja Gartner Marko Štefančič.

Tudi letos bo organizator tradicionalno ob zaključku konference pripravil dražbo, na kateri bodo lahko obiskovalci s konferenčnim denarjem Risko dražili različne izdelke, denarni izkupiček pa bodo razdelili na tri sorazmerne dele in jih predali trem organizacijam z željo, da bodo še naprej delovale v dobro otrok in naše skupnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta