Katere politike so izpostavili? Levica odgovarja Logarju glede skrajnežev v slovenski politiki

M.R., B.P.
14.10.2024 13:28

Stranka Levica se je odzvala na besede poslanca Anžeta Logarja, ki je pretekli teden izstopil iz stranke SDS in napovedal oblikovanje nove stranke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pod sporočilo za javnost Levice se je podpisal Luka Mesec, ki je bil več let glavni koordinator stranke.
Robert Balen

"Mislim, da je Slovenija v naslednjem mandatu zrela za neko veliko koalicijo," je prejšnji teden v oddaji Odmevi poudaril poslanec Anže Logar in dodal, da bodo v novonastajajoči stranki pripravljeni sodelovati z vsemi strankami, ki niso skrajne, pri čemer je kot tako izpostavil le Levico.

"Logar je četrt stoletja preživel v stranki, kjer so mu bili najtesnejši sodelavci Hojs, Grims, Gorenak, Mahnič in šef Janez Janša, pa ni videl v tem nikakršnega problema," so pri Levici zapisali v današnjem sporočilu za javnost. 

Dodali so, da je Logar celo javno izražal pripravljenost, da prevzame vodenje stranke. "Izstopa šele zdaj, ko se to očitno ni zgodilo. Anže Logar je zadnji človek, ki lahko sodi, kdo je skrajen in kdo ni," so v Levici zapisali glede Logarja. 

Dodajajo, da je Levica v politični prostor "pripeljala" pomen rasti minimalne in ostalih plač, javno stanovanjsko gradnjo, ukinitev dopolnilnega zavarovanja ter potrebo po ločitvi službe od počitka in prostega časa. "To niso skrajno leve politike, ampak minimum dostojnega življenja, ki bi moral biti skupen vsem," so zapisali. 

Prepričani so, da Logar zagovarja protisocialne in protidelavske politike, ki bi "koristile elitam" in škodile "veliki večini ljudi" v državi. "Politike, ki so jih slovenski volivci že mnogokrat zavrnili na volitvah, zdaj pa nas poskušajo prelisičiti z delitvijo SDS v dve stranki," je v imenu Levice sporočilo za javnost zaključil sedanji minister za delo Luka Mesec, ki je bil več let tudi glavni koordinator stranke.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta