Luka Mesec se je odzval na objavljene posnetke: Potiskajo nas v afero o spolnih zlorabah ...

M.R.
24.08.2022 15:59

Koordinator stranke Levica Luka Mesec se je že drugič ta teden odzval na temo spolnih zlorab, ki naj bi se zgodile v Ljubljani, saj so desničarski mediji v to zgodbo vpletli tudi njega. Napoveduje tožbe in kazenske ovadbe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miniser za delo in vodja Levice Luka Mesec
Robert Balen

"Žalostno, ampak pričakovano, trobila SDS - Nova24, Demokracija, Bojan Požar - izkoriščajo anonimne izpovedi žrtev posilstev za politično obračunavanje," je začel svoj zapis Luka Mesec.

Pri tem dodaja, da so si omenjeni mediji za glavno tarčo izbrali Levico. "Razumem. Že dolgo smo jim trn v peti in vem, da nas krivijo tudi za to, da niso več na oblasti. Na to, da smo prispevali h koncu njihove vladavine, sem ponosen," je nadaljeval.

Ob tem je dodal, da se jih že od začetka lotevajo z najbolj umazanimi podtikanji in da jim do zdaj v osmih letih niso uspeli še ničesar naprtiti - "nobene korupcijske afere, nobene zlorabe".

Poudarja, da so jih skušali celo ustavno prepovedati in da jih zdaj potiskajo v afero o spolnih zlorabah. "S katerimi nihče od nas ni imel nobenega opravka. Najprej diskreditacija, nato likvidacija, kot rad pove Janez Janša," je zapisal Mesec.

Pri tem pa meni, da ti mediji za "svoja natolcevanja ne rabijo dokazov". Pojasnil je, da so danes objavili dva posnetka njegovega obiska otvoritve razstave v Fotopubu, kar se je zgodilo pred dobrim letom. "Na prvem videu grem po stopnicah v razstavni prostor, na drugem pa pred poslopjem klepetam z gosti," nadaljuje in dodaja: "A glej ga zlomka, to je zanje dovolj za naslednje sklepanje: 'obiskal je razstavo v Fotopubu, torej je zagotovo obiskal tudi klet, ergo: ta človek drogira in posiljuje!'."

Mesec meni, da gre za medijski spin, ki je bolj znan za angleško govoreče medije. Pri tem navede izraz "guilty by association" (slov. "kriv zaradi asociacije"). "Dovolj je najmanjša možna povezava (enkrat si bil na istem kraju kot ta in ta človek), torej si z njim moril in posiljeval," še meni Mesec.

Že v ponedeljek je na Instagramu objavil zapis, da imajo v Levici zasebno in javno ničelno toleranco do spolnega nasilja. Pri tem je tudi zatrdil, da bi v primeru, če bi bil priča takšnemu nasilju ali bi zanj vedel, o tem obvestil policijo.

Danes je pozval žrtve, naj dejanja prijavijo. "Mi pa bomo storili vse, kar je v pristojnosti naših dveh ministrstev in vlade, da žrtvam ponudimo pomoč in jih opolnomočimo," je še dodal.

Dodal je, da na poročanja Bojana Požarja, Demokracije in Nove24 ne bo odgovarjal. "Vse očitke v zvezi z vpletenostjo v afero s posilstvi in drogami najostreje zavračam in bom poskrbel, da bodo zanje odgovarjali pred sodiščem. Z odvetnikom tožbe in kazenske ovadbe že pripravljamo," je zaključil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta