Mariborsko letališče v petek spet odprto

Urban Červek Urban Červek
18.07.2019 15:41

Državna družba DRI je dobila dovoljenje za poskusno obratovanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za nujne helikopterske prevoze na mariborskem letališču skrbi helikopter Slovenske vojske. 
Sašo Bizjak

"Javna agencija za civilno letalstvo Republike Slovenije je po danes uspešno opravljenem fizičnem pregledu na letališču Edvarda Rusjana Maribor družbi DRI upravljanje investicij, d.o.o. izdala dovoljenje za poskusno obratovanje. S tem so izpolnjeni pogoji za nadaljevanje izvajanja dejavnosti letališča, ki bo že jutri, 19. julija, ponovno obratovalo," so sporočili iz DRI.

Kot smo poročali, je letališče Edvarda Rusjana Maribor danes zaprto, saj Agencija za civilno letalstvo novemu upravljavcu letališča, državni družbi DRI, še ni podelila obratovalnega dovoljenja. Danes so na letališče prispeli inšpektorji agencije, ki so preverili postopke dela na letališču. 

Nujna medicinska pomoč s helikopterjem na mariborskem letališču kljub njegovemu začasnemu zaprtju deluje "brez večjih motenj". To nam je sporočil vodja mariborskega centra za nujno medicinsko pomoč in reševalne prevoze zdravnik Štefan Mally iz Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor. Logistiko pa zagotavlja Slovenska vojska, je povedal Mally.

Letalski center Maribor, ki skrbi za letalsko obrambo pred točo v severovzhodni Sloveniji, pa se je je zaradi zaprtja letališča začasno preselil posadko na letališče v Cerkvenjaku, poroča STA. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta