Marjan Šarec: "Zadnje, kar smo si želeli, je medijski pomp okrog slovenskih vojakov"

STA, A.L.
11.01.2020 11:09

Premier Marjan Šarec, ki je bil zaradi odločanja o evakuaciji slovenskih vojakov iz Iraka na očeh javnosti kritičen že pred dnevi, je danes prek Twitterja napovedal, da bo "razmislil, kako naprej, da se to ne bo več dogajalo". Nekateri "izkušenejši politiki" so namreč po njegovem "vse izvedli na očeh javnosti".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

"Zadnje, kar smo si želeli, je medijski pomp okrog slovenskih vojakov. Žal so nekateri izkušenejši politiki to popolnoma zanemarili in izvedli vse na očeh javnosti. Z mednarodnim ugledom se ne gre igrati. Bom pa vsekakor razmislil, kako naprej, da se to ne bo več dogajalo," je premier danes zapisal na Twitterju.
{twitter}https://twitter.com/sarecmarjan/status/1215920379002265601{/twitter}
Premier je bil do po njegovi oceni "nekoliko preveč" vključevanja javnosti v sredino odločanje o evakuaciji slovenskih vojakov iz Iraka kritičen že v četrtek. "Morda bi bilo bolje to storiti za zaprtimi vrati in potem javnosti sporočiti končno odločitev," je dejal ob robu razglasitve Delove osebnosti leta in dodal, da je šlo za odločitev v pristojnosti ministrstva za obrambo.
Ali navedba na Twitterju pomeni, da bo razmislil o morebitni zamenjavi obrambnega ministra Karla Erjavca, danes ni želel razkriti.
Slovenija se je za evakuacijo šestih vojakov iz Iraka odločila po iranskem raketnem napadu, v katerem je bila napadena tudi baza v Erbilu, v kateri so bili nastanjeni. Sprva je bila predvidena evakuacija v sodelovanju z nemško vojsko, a je ta umik odpovedala, tako da so se slovenski vojaki v četrtek vrnili v domovino z vladnim letalom falcon. Slovenija je ob tem zatrdila, da ostaja v operaciji Neomajna odločenost v Iraku, ki je namenjena urjenju iraških sil v boju proti teroristični skupini Islamska država. Naslednji kontingent bo v Irak predvidoma napoten februarj

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta