Mateja Logar: Po vrhu števila covidnih bolnikov pričakovano sproščanje epidemioloških ukrepov

STA, A.L.
10.02.2022 16:23

Po tem, ko bo število covidnih bolnikov v bolnišnicah doseglo vrh, je v Sloveniji pričakovati sproščanje ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covida-19, je za Radio Slovenija napovedala vodja strokovne skupine za covid-19 Mateja Logar. Do prvega sproščanja ukrepov bi lahko prišlo v trgovinski dejavnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Po besedah Logarjeve je v tem trenutku še težko govoriti o tem, kdaj in kako se bodo sproščali posamezni epidemiološki ukrepi in kateri bodo morda še ostali v veljavi.

Je pa napovedala, da bo sproščanje ukrepov v bolnišnicah, šolah in socialnih ustanovah potekalo drugače, kot v splošni populaciji, saj morajo omenjene ustanove ostati varne.

Kljub temu, da prebolela okužba z novim koronavirusom in cepljenje proti covidu-19 nekoliko slabše ščitita pred okužbo s trenutno prevladujočo koronavirusno različico omikron, je pogoj preboleli, cepljeni, testirani (PCT) po njeni oceni še vedno smiseln.

"Pogovarjamo pa se, kje so področja, kjer bi pogoj PCT tudi v Sloveniji varno umaknili iz uporabe," je še poudarila Logarjeva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta