Mejra Festić nova nadzornica Hranilnice Lon

STA, M.R.
12.03.2024 15:07

Delničarji Hranilnice Lon so na današnji skupščini na predlog delničarja Otmarja Zorna za članico nadzornega sveta imenovali Mejro Festić.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mejra Festić
Robert Balen

V postopku prodaje deleža, ki ga ima v Lonu Kylin Prime Group v stečaju, je stečajna pisarna v Švici objavila poziv upnikom k prijavi terjatev, za kar imajo čas do 29. marca.

Na skupščini, na kateri je bilo navzočega nekaj nad 63 odstotkov kapitala z glasovalno pravico, sta delničarja AG in Eta Kamnik za nadzornico predlagala Mišo Napret, vendar se o njunem nasprotnem predlogu ni glasovalo, ker so delničarji pred tem za nadzornico podprli Mejro Festić, izhaja iz zapisnika skupščine, objavljenega na spletni strani Ajpesa.

Nadzorni svet Lona je lahko šestčlanski. Do sedaj je imel pet članov. V njem so predsednik Christoph Geymayer ter člani Dejan Kaisersberger, Milan Zaletel, Uroš Vidović in Jure Mikuž. Tako za Festić kot Napret je bila izdana ocena primernosti, za izvoljeno članico je sedaj potrebna le še licenca Banke Slovenije.

Največji posamični delničar Kylin Prime Group, ki mu v Lonu od leta 2019 mirujejo glasovalne pravice, je od maja lani v stečajnem postopku. Njegov približno četrtinski delež bo v okviru tega postopka naprodaj. Stečajna pisarna v Švici je objavila poziv, naj upniki prijavijo terjatve ali zahtevke, javiti pa se ji morajo tudi dolžniki, izhaja s spletne strani Lona.

V dokapitalizaciji Lona konec lanskega leta sta preostala največja posamična delničarja Lona - Otmar Zorn in gradbeno podjetje GIC Gradnje Ivana Cajzka - svoj delež povečala s 35 na 41,31 odstotka, a jima pravice nad 20 odstotki mirujejo, saj zanje nimata dovoljenja bančnega regulatorja. Nova večja delničarja sta s skupaj 9,82 odstotka delnic še finančna družba AG in njena hčerinska družba Eta Kamnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta