Meteorna voda v noči na soboto zalila več objektov po Sloveniji. Gasilci imeli veliko dela

Gr.G.
25.07.2020 07:55

Po močnejših nalivih in sunkih vetra v petek zvečer vremenoslovci občasne padavine za vzhodni del države napovedujejo tudi za danes zjutraj in dopoldne. Obilnejše padavine napovedujejo predvsem za območje med Posavjem in Goričkim. Za ta del države je za danes razglašena rdeča stopnja vremenske ogroženosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Grosman

Zvečer in ponoči pa so imeli veliko dela gasilci po številnih koncih Slovenije. Po podatkih Centra RS za obveščanje je meteorna voda zalivala številne objekte. Gasilci PGD Letuš in PGD Gomilsko so v občini Braslovče izčrpali meteorno vodo iz poplavljenih objektov, ob 21.17 je v Zabovcih v obćini Markovci veter razkril del strehe stanovanjske hiše, gasilci PGD Zabovci so še ponoči streho prekrili s folijo.
{twitter}https://twitter.com/meteoSI/status/1286885164073844738{/twitter}
Gasilci PGD Muta so na Cesti ob potoku delno očistili propust in preusmerili tok meteorne vode, ki je ogrožala stanovanjski objekt. Na Spodnji Kapli so posredovali gasilci PGD Kapla na Kozjaku kjer je meteorna voda ogrožala več stanovanjskih objektov. Očistili so naplavine izpred objektov, s protipoplavnimi vrečami zaščitili en objekt in očistili zamaščene propuste. V Javniku so gasilci PGD Ožbalt pregledali prevoznost ceste Javnik - Kapla na Kozjaku kjer je hudournik odnesel del ceste do dveh stanovanjskih objektov. Delavci cestnega podjetja Pomgrad so zagotovili delno prevoznost ceste Gradišče - Kapla na Kozjaku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta