Milanu Brglezu se obeta položaj državnega sekretarja na ministrstvu za pravosodje

Matej Grošelj Matej Grošelj
12.06.2024 11:15

Pravosodna ministrica Andreja Katič namerava dosedanjega evropskega poslanca iz vrst SD predlagati za državnega sekretarja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Milan Brglez je pred novim političnim izzivom. 
Milan Brglez je pred novim političnim izzivom. 
Robert Balen

Dosedanji evropski poslanec iz vrst Socialnih demokratov Milan Brglez, ki mu na nedeljskih volitvah ni uspelo ohraniti statusa v Bruslju, je pred novim političnim izzivom. Po zanesljivih informacijah Večera ga namerava ministrica za pravosodje Andreja Katič predlagati za državnega sekretarja. Predsedniku vlade Robertu Golobu bo predlog o imenovanju Brgleza predstavila po premierjevi vrnitvi iz tujine. Potem ko je predsednik vlade v začetku tedna obiskal Jordanijo, je danes odpotoval v Dallas na finale košarkarske lige NBA.

Jureta Lebna le spravili v vlado: Leto evropskih volitev začel s pravnomočno odločbo KPK, od včeraj ima novo službo

Milan Brglez je nekdanji predsednik državnega zbora. Leta 2014 se je priključil stranki SMC pod vodstvom Mira Cerarja, štiri leta kasneje pa se je pridružil SD. Leta 2022 je bil skupni kandidat Gibanja Svoboda in SD na predsedniških volitvah, kjer je osvojil tretje mesto. V tem letu je kandidiral za predsednika Socialnih demokratov in v drugem krogu izgubil proti zmagovalcu Matjažu Hanu. Na evropske volitve se je podal z devetega mesta na listi SD in prepričal 8.482 volivcev, ki so mu zaupali preferenčni glas. V Bruselj je odpotoval njegov strankarski kolega in nosilec liste Matjaž Nemec.

Andreja Katič je pred tremi meseci na položaju ministrice za pravosodje zamenjala Dominiko Švarc Pipan. 
Robert Balen

Po prihodu Andreje Katič na vrh pravosodnega ministrstva pred tremi meseci se je na vladi zapletlo pri imenovanju obeh državnih sekretark. Premier Golob je zavrnil ministričin predlog za imenovanje Aleksandre Spasojević. Vlada je nato za položaj državne sekretarke potrdila zgolj Andrejo Kokalj, ki je pred tem delovala na komisiji za preprečevanje korupcije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta