Na petkovem protestu v Ljubljani 200 udeležencev, policisti obravnavali kršitev zakona o javnih zbiranjih

STA, A.L.
22.01.2022 08:55

Na petkovem neprijavljenem shodu v Ljubljani se je po podatkih policije zbralo približno 200 ljudi. Policisti so na shodu zaznali kršitev zakona o javnih zbiranjih, v omenjenem primeru vodijo postopek o prekršku zoper organizatorja. Z zbiranjem obvestil pa za zdaj še nadaljujejo, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Ob kršitvi zakona o javnih zbiranjih pa so policisti zaznali tudi kršitev, ki je v pristojnosti drugega prekrškovnega organa in ga bodo o tem tudi obvestili, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Policisti so na petkovem shodu, ki se je ob 19. uri začel na Trg republike, opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red, zagotavljali varnost udeležencev in cestnega prometa in izvajali nadzor nad upoštevanjem odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19, so navedli na Policijski upravi Ljubljana. Prav tako so udeležence shoda skladno z zakonom o nalogah in pooblastilih policije opozarjali na vzdrževanje primerne razdalje in nošenje zaščitnih mask.

Okoli 19.30 so se protestniki odpravili po ulicah po centru Ljubljane do stavbe pravosodnega ministrstva, nato pa se vrnili na Trg republike, kjer se je shod okoli 20. ure tudi zaključil.

Petkovi protestniki so sicer na tokratnem shodu opozarjali na morebitno protipravne predloge dopolnitve kazenskega zakonika. V primeru sprejetja teh dopolnitev pa so tudi v Protestni ljudski skupščini napovedali zbiranje podpisov za referendum.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta