Na plačilni listi 6 bivših ministrov, Golob ne uporablja službenega stanovanja, v njegovem kabinetu pa 20 zaposlenih

Vanessa Čokl Vanessa Čokl
29.08.2022 12:41
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednik vlade Robert Golob s šefinjo svojega kabineta, državno sekretarko Petro Škofic, ki ima še dve namestnici, ena je ista kot v času prejšnje vlade. 
Predsednik vlade Robert Golob s šefinjo svojega kabineta, državno sekretarko Petro Škofic, ki ima še dve namestnici, ena je ista kot v času prejšnje vlade. 
Andrej Petelinšek
Na plačilni listi ostaja šest bivših ministrov. Z nadomestili plače za bivše je najbolj obremenjeno gospodarsko ministrstvo. Na nadomestilu so bivši minister Zdravko Počivalšek (4.705,42 evra bruto) in njegova državna sekretarja Andrej Čuš in Simon Zajc. Nadomestilo plače prejemajo tudi bivši ministri Jože Podgoršek (kmetijstvo), Marjan Dikaučič (pravosodje), Boštjan Koritnik (javna uprava), Mark Boris Andrijanič (digitalna preobrazba), Andrej Šircelj (finance). Nadomestilo plače še vedno prejemata tudi dve državni sekretarki Janševega kabineta. Kako kabinetno zaposluje Robert Golob? Številčno manj kot prejšnji premier, zagotavljajo na vladi.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta