Nataša Pirc Musar se je zaradi izjave v intervjuju opravičila Novi24TV

DR
28.02.2023 11:36

Omenjala je plačila za medijske napade na drugače misleče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Janša in Nataša Pirc Musar
Robert Balen

"Družbi Nova hiša d. o. o. in NTV24.si d. d. sta z Natašo Pirc Musar sklenili izvensodno poravnavo. Skladno s pogoji poravnave objavljamo spodnjo izjavo, ki se nanaša na besede, ki jih je predsednica države izrekla v intervjuju za spletni portal Siol.net dne 23. 7. 2022." Tako smo lahko pred dnevi prebrali na spletni strani Nove24TV, ki velja za medijsko platformo stranke SDS.

Spomnimo. Tedanjo kandidatko za predsednico republike so na Siolu vprašali naslednje: "Golobov GEN-I je podjetju novinarke Necezurirano Vesni Vuković plačal več kot sto tisoč evrov, pri čemer nihče od vpletenih ne želi pojasniti, za kakšen posel je šlo. Vaš komentar?"

"To je slabo. Da se je to zgodilo, za gospoda Goloba zagotovo ni dobro. To, da se medijski mir kupuje, da se plača medijski napad na drugače misleče, je nekaj, kar prakticira Požareport, Nova24TV in zdaj tudi Reporter in Necenzurirano. Je to novinarstvo? Odgovor je ne," je tedaj odgovorila Nataša Pirc Musar.

Nataša Pirc Musar sedaj preklicuje izjavo iz intervjuja za Siol, da naj bi Nova24TV prakticirala prakso kupovanja medijskega miru in sprejemanja plačil za medijski napad na drugače misleče. "Šlo je zgolj za moje osebno mnenje, za katerega se Novi24TV opravičujem," je sporočila Nataša Pirc Musar, sedaj predsednica republike.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta