Nekdanji generalni direktor HSE Stojan Nikolić ima novo službo

Srečko Klapš Srečko Klapš
08.12.2021 12:48

Stojan Nikolić je sprejel vabilo lastnika luksemburškega sklada zasebnega kapitala CEBF in postal direktor podjetja RUNE Enia. To vodi gradnjo širokopasovnega optičnega omrežja na podeželskih območjih Slovenije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Stojan Nikolić

Robert Balen

Nekdanji finančni in generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) Stojan Nikolić je s 1. novembrom prevzel vajeti podjetja RUNE Enia d.o.o., ki vodi projekt gradnje širokopasovnega optičnega omrežja na podeželskih območjih Slovenije. Dosedanji direktor podjetja Goran Živec pa je zasedel mesto operativnega direktorja. 

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, se je Stojan Nikolić podjetju pridružil na vabilo lastnika sklada zasebnega kapitala CEBF iz Luksemburga, ki je lastnik podjetja RUNE Group S.A. "Veselim se novih delovnih izzivov, ki so pred mano. Področje dela je zame sicer novo, a verjamem, da lahko z izkušnjami in znanji, ki jih imam z vodenjem podjetij različnih velikosti, znanjem na področju financiranja in tudi delovanja skladov zasebnega kapitala, pripomorem k uspehu tako projekta RUNE kot tudi k uspešnemu dolgoročnemu delovanju podjetja RUNE Enia," poudarja Nikolić.

Nikolić, ki je hkrati tudi direktor podjetja RUNE Crow, ki vodi projekt RUNE za Hrvaško, bo vzpostavil delovanje skupine podjetij RUNE kot samostojne organizacije, ki bo pomagala obema projektnima ekipama pri izgradnji in vzpostavljanju aktivnosti, pomembnih za dolgoročno delovanje RUNE po zaključku izgradnje optičnega omrežja na podeželskih območjih Slovenije ter v Istri in Kvarnerju na Hrvaškem. Dosedanji direktor Goran Živec pa kot novi operativni direktor podjetja RUNE Enia prevzema izvedbo investicij.

Gradnja širokopasovnega optičnega omrežja na podeželskih območjih Slovenije je v polnem zamahu, v prihodnjih tednih in mesecih pa bo obseg te še bistveno večji. Skladno z gradnjo omrežja teče tudi gradnja uporabniških priključkov in priklopi uporabnikov na omrežje. Zaključek projekta RUNE, ki je decembra 2019 s strani Evropske komisije prejel nagrado EU Broadband Award kot najboljši projekt v kategoriji, je predviden za konec leta 2023. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta