Nekdanji urednik in novinar Rajko Gerič je dobil novo službo

M.R.
26.08.2024 12:22

Izbran je bil na razpisu za svetovalca predsednice računskega sodišča. Kaj bo počel?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Karierna pot Rajka Geriča je bila več let tesno povezana z njegovim prijateljem Urošem Urbanijo.
Robert Balen

Časnik Delo poroča, da se je na razpis prijavilo pet kandidatov, Rajko Gerič pa je bil izbran za novega svetovalca Janje Ahčin, skrbel bo za odnose z javnostmi. Uvrščen je v 53. plačni razred, kar pomeni, da bo brez dodatkov na mesec prejemal 2245,51 evra neto plače. 

Spomnimo, da je bil Rajko Gerič pred tem zaposlen na RTV Slovenija, kamor se je po več letih dela na Planet TV in TSMedia vrnil pod zadnjo vlado Janeza Janše. Na TV Slovenija je bil urednik informativnega programa na drugem programu nacionalke in zdaj že nekdanje oddaje Panorama. "Ne komentiram," je Gerič pred dvema mesecema odgovoril na vprašanje, ali se je prijavil na razpis za svetovalca na računskem sodišču. 

Pod Janšo je bil urednik na RTV Slovenija, zdaj bi šel na računsko sodišče

Geričeva karierna pot je sicer tesno povezana z zamenjavami oblasti in Urošem Urbanijo, njegovim prijateljem in vrsto let enim od ključnih medijskih operativcev stranke SDS, je pred dvema mesecema poročal spletni portal Necenzurirano. V času prve Janševe vlade je Gerič postal odgovorni urednik informativnega programa TV Slovenija, Urbanija pa notranjepolitični urednik na Slovenski tiskovni agenciji. Leta 2012, ko je Janša ponovno prišel na oblast, sta se oba preselila na Telekom Slovenije. Tam sta sodelovala pri nastanku televizije Planet TV, finančno nasedlem projektu, ki je v poznejših letih državnemu operaterju prizadejal več deset milijonov evrov izgube.

Ko je leta 2020 prišlo do zamenjave oblasti in je vodenje vlade še tretjič prevzel Janša, sta nove položaje zasedla tudi Urbanija in Gerič. Prvi je prevzel vladni urad za komuniciranje, kjer se je ukvarjal tudi z "uravnoteženjem" medijske krajine. Gerič pa je postal pomočnik odgovornega urednika portala Siol.net Petra Jančiča.

Februarja 2023 se je Gerič vrnil na RTV Slovenija, kjer je postal urednik drugega informativnega programa. Na ta položaj ga je imenoval Urbanija. Ko je vodenje RTV prevzela nova uprava pod vodstvom Zvezdana Martiča, je ukinila tako oddajo Panorama kot njegovo delovno mesto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta