Odpuščanje v Revozu: Odslej bodo delali le z izmeno in pol

SKl
15.11.2021 16:40

Revoz od danes v eni in pol izmeni proizvede 206 vozil dnevno manj. To bo terjalo postopno 350 delavcev manj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V novomeškem Revozu so danes prešli iz proizvodnje v dveh izmenah na eno in pol izmeno. 

Tovarna

Novomeški Revoz, ki proizvaja vozila za francoski Renault, je danes zavoljo motenih dobav polprevodnikov in drugih surovin prilagodil proizvodnjo iz dveh izmen na eno izmeno in pol. To pomeni, da bo poslej proizvedel 480 namesto 650 vozil dnevno. Nevenka Bašek Zildžović iz Revozove službe za komuniciranje je ponovila, da ta ukrep vpliva na okoli 350 zaposlenih: "To sicer ne pomeni, da bodo podjetje zapustili vsi istočasno, pač pa odvisno od pogojev in dogovora." Najprej bo delo izgubilo okoli 30 zaposlenih preko agencij za posredovanje delavcev, prav tako ne nameravajo podaljševati pogodb zaposlenim za določen čas.

Predsednik sindikata SKEI v Revozu Dušan Kaplan je za Večer povedal, da so se z delodajalcem dogovorili, da bodo višek zaposlenih zavoljo zmanjšanja proizvodnje prilagajali z mehkimi metodami. Tudi tako, da bi nekatere vzpodbudili za zgodnejše upokojevanje po načelu 2+1, ko bi ti, preden bi izpolnili pogoje za predčasen odhod iz podjetja, bili še eno leto na čakanju na delo od doma na račun delodajalca. Prav tako podjetje zaposlenim, ki to želijo, poleg zakonskih vzpodbud izplača še dodatne. Da tem omogočajo dodatno odpravnino, je potrdila tudi Bašek Zildžovićeva.

"Podjetje je po našem mnenju upoštevalo predloge obeh sindikatov in naredilo vse, da bi za viške zaposlenih našli pozitivne rešitve. Tudi zato, ker se zavedamo dejstva, da se lahko povpraševanje že jutri obrne v pozitivno smer in bomo potrebovali vse te ljudi," ocenjuje Kaplan in še dodaja, da je potreba po kvalificiranih kadrih v dolenjski regiji velika, zato meni, da bodo tudi odpuščeni delavci preko kadrovskih agencij našli drugo zaposlitev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta