Peterle ne vidi potrebe, da bi bil zasledovan ali prisluškovan: Z gospodom Golobom sem se srečal v javnem prostoru

Va
18.01.2022 13:23

Na dan, ko se zaradi "napačnih interpretacij" ni udeležil okrogle mize Roberta Goloba v Mariboru, je prvi premier na facebooku objavil, da se ni nikomur dolžan opravičevati za svojo svobodo komuniciranja in da bo opažen še s kom, ker gre zdaj zelo zares za Slovenijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Lojze Peterle 

Robert Balen

"Kar naprej bom s kom 'opažen', ne vidim pa potrebe, da bi bil zasledovan ali prisluškovan. Tudi ne vidim potrebe, da bi se za moje razumevanje svobode komuniciranja komu opravičeval ... Na to, kako bo pa kdo interpretiral moje namene in moje ravnanje, seveda ne bom imel veliko vpliva. Vsekakor pa bom vesel, če mi nihče ne bo pripisoval namer, ki jih nimam. 'Zdaj gre za Slovenijo', je rekel Pučnik. Še vedno gre - in zelo zares!" je na dan, ko se zaradi "napačnih interpretacij" ni udeležil okrogle mize Roberta Goloba v Mariboru, na facebooku objavil Lojze Peterle, demosovski premier in nekdanji evropski poslanec.  

 

"Ja, pogovarjal se bom - za Slovenijo!" je zapisal član NSi Peterle. Ker mu je mar in ker se še izogiba Žalam, je pojasnil. Spodbudila so ga vprašanja "nekega portala",  Reporter je nato objavil neuradno, da provladne Nove24TV, češ da je bil opažen v družbi Roberta Goloba. Odgovoril naj bi na naslednja vprašanja, je obelodanil Peterle: Kdo je predlagal srečanje? Od kdaj pozna Roberta Goloba? Kako pogosto se dobivata? O čem je tekla beseda? Ali ga je vabil k sodelovanju v politiki? Ali bo kandidirali na njegovi listi? Ali drži, da je potrdil udeležbo na politični manifestaciji, ki jo pripravlja Robert Golob? Koga mu je priporočil za kandidate na volitvah (lokalnih in državnozborskih) leta 2022?

Peterle pravi, da se je vživel "v interes cenjenega medija" in vljudno, resnicoljubno in izčrpno odgovoril na vsa vprašanja, saj ničesar ne skriva in se je tudi z Golobom srečal v javnem prostoru: "Ker mi ob jubileju samostojne državnosti ni vseeno za prihodnost Slovenije, se mi zdi prav, da se angažiram na strani dialoga, ne spopada. Pred tridesetimi leti sem vodil osamosvojitveno vlado, sestavljeno iz palete različnih političnih linij, tudi opozicijske. Zgodovinski projekt je uspel, ker smo bili sposobni dialoga in skupnih ciljev. V covidni krizi nam kaj podobnega, žal, ni uspelo."

Glede trenutne polarizacije Lojze Peterle nima romantičnih vtisov. "Do neke mere je lahko celo koristna, če prispeva k razčiščenju pojmov, recimo na temo nedokončane tranzicije. Vendar taka, kot je, predvsem krepi jezo in nasprotovanje, celo slepo, brez dodane vrednosti v smeri skupnih ciljev," je komentiral na facebooku. V predvolilno vedno bolj nervozen politični prostor pa je sporočil še: "Zelo me zanima, kaj pomeni Podobnik/Počivalškova Povežimo Slovenijo, kakšno sredino si želi Katedrala, kam cilja Pivčeva, kaj hoče Golob, zanima me Mesčev koncept zadrug, rad bi, da mi Leben pove kaj o vodiku. Zanima me, kaj mislijo mladi. To je moj ponižni koncept, da ne bo kdo rekel Lojze pa nič."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta