(PISMO BRALKE) Vila sem, vila tja

24.03.2024 06:00

Vila mora biti vrnjena v last države pod pogojem, da bo namenjena memorialni vsebini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Tako enostavna je ta igra za stranko SD, ki ji je oblast pred mnogimi leti na dvomljiv in lahkoten način izročila zaplenjeno moderno vilo v samem osrčju prestolnice.

Bil je to popoln zadetek za takrat najmočnejšo stranko ZLSD, saj je vilo desetletja izkoriščala brezplačno, v nasprotju z novonastalimi strankami, ki za svoje delovanje najemajo plačljive prostore. Ali pa v nasprotju s tistimi, ki po 30 letih še vedno čakajo na svoje nepremičnine ali premičnine po Zakonu o denacionalizacij. Ali pa v nasprotju z našimi poplavljenci, ki morajo potrpežljivo čakati na nadomestni dom - do kdaj?

Nepremičninski razvrat stranke SD, ki je letos kulminiral ob aferi z Litijsko 51, z Levstikovo 15 in selitvijo stranke SD v nove, ekskluzivne prostore v srcu Ljubljane, daje potrpežljivim Slovencem jasno vedeti, kakšen je zdajšnji politični in moralni nivo stranke SD.

Z razkrivanjem pravih dejstev o mahinacijah z Moskovičevo vilo pred skoraj 80 leti ponujajo naši mediji bralcem zdaj mnogo več, kot se je vedelo do sedaj. Prav šokantna pa je novica, da bo stranka SD vilo prodala na dražbi kot svojo lastnino, za poravnavo dolgov stranke. Bomo to dopustili? Ne, vila mora biti vrnjena v last države pod pogojem, da bo namenjena memorialni vsebini, kar pomeni - vila mora postati Muzej osamosvojitve Slovenije s statusom državnega spomenika, ki bo vreden spomina na žrtve bivšega režima, vključno z judovskimi žrtvami, in poudarjen z bistvom oziroma dejanji našega preloma pred 33 leti.

To si zaslužijo in pričakujejo slovenski državljani, a brez odlašanja!

Zdenka Goriup, Ljubljana

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta