Po treh letih prekinitve Finnair ponovno z ljubljanskega letališča v Helsinke

Gregor Grosman Gregor Grosman
11.04.2023 15:43

Poslovodna direktorica Fraporta Slovenija Babett Stapel je prepričana, da vrnitev Finnaira po sproščanju omejitev potovanj v azijskih državah vzpostavlja most za ponovne prihode azijskih turistov v Slovenijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kmalu pričakujejo pogostejše lete v Frankfurt, do poletja pa še vrnitev povezav v Pariz Orly, Tivat in Tel Aviv ter nove lete v Atene, je povedala poslovodna direktorica Fraporta Slovenija Babett Stapel.
Tit Košir

Na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana se vrača letalski prevoznik Finnair. Po treh letih prekinitve je včeraj ponovno vzpostavil povezavo s Helsinki, Slovenijo pa bo s Finsko povezoval štirikrat na teden. Kot so sporočili z družbe Fraport Slovenija, ki upravlja z Brniškim letališčem, bo v poletnem voznem redu mogoče leteti na 21 destinacij, ki jih bo ponujalo 18 letalskih prevoznikov. Z junijem bo denimo z Aegean Airlines mogoče leteti tudi v Agene.

Finski prevoznik je nazadnje z Brnika letel oktobra 2019, preko domačega letališča Helsinki Vantaa bo Finnair potnikom ponujal tudi dobre možnosti povezovalnih letov naprej v Azijo. Leti bodo na voljo vsak ponedeljek, torek, četrtek in soboto, z odhodom z Brnika ob 9:25 in prihodom v Helsinke ob 13:05 po lokalnem času. Lete bodo opravljali s potniškim letalom Airbus A319, na cilj pa bodo potniki prispeli po dveh urah in 40 minut letenja. 

"Potniški promet je v prvih treh mesecih letošnjega leta okreval dobro, z vsakim novim tednom poletnega voznega reda pa bo postajal živahnejši. Od nedavnega je mreža poletov obogatena za tri povezave – v Amsterdam, na London Heathrow in v Prištino, povečalo se je število tedenskih letov v Bruselj, Zürich in Varšavo. Kmalu pričakujemo tudi pogostejše lete v Frankfurt, do poletja pa še vrnitev povezav v Pariz Orly, Tivat in Tel Aviv ter nove lete v Atene," je povedala poslovodna direktorica Fraporta Slovenija Babett Stapel.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta