Polnar odgovarja na namigovanja o razhodu: Sem najboljši poslanec v zgodovini Desusa

STA, K. Š.
20.12.2019 07:18

Po imenovanju Angelike Mlinar za kohezijsko ministrico se v koaliciji soočajo z novimi težavami. Poslanec Desusa Robert Polnar je namreč spet ravnal drugače kot poslanska skupina in nasprotoval Mlinarjevi, sledila so celo namigovanja o njegovem razhodu s stranko DeSUS, vendar slednje Polnar odločno zavrača.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Polnar je spet ravnal drugače kot poslanska skupina DeSUS. 
Robert Balen

Polnar je veliko prahu vzdignil že ob nasprotovanju zakonu o izvrševanju proračunov, včeraj pa je zopet glasoval drugače kot ostali poslanci stranke DeSUS. Za zdaj ostaja v poslanski skupini, po praznikih pa vodja poslancev Desusa Franc Jurša napoveduje "temeljit pogovor". Za zdaj bojda še ne more potrditi, da se s Polnarjem razhajajo, napovedal pa je, da se tej točki približujejo. 
Polnar se je na Jurševe izjave odzval ostro. "Kar je kolega Jurša izgovoril, je navadna mlačna voda, ne pa ostre besede. To je take sorte mlačna voda, o kateri se jaz nimam kaj pogovarjati z njim," je dejal, dodal pa, da "od pogovora nič ne pričakuje". "Pet nas je v poslanski skupini. Štirje trdi in jekleni možje, sposobni bliskovitega spreminjanja lastnega mnenja v dveh minutah o isti stvari, vsak dan desetkrat, če je potrebno," je odločno povedal. Medtem ima on svoje stališče, ki ga zastopa ves čas in je vedno, kot pravi, utemeljeno na premisleku.
V tem se v poslanski skupini razlikujejo, a te razlike po njegovem mnenju niso tako velike, da bi bilo treba "opletati z nekimi napovedmi temeljitega pogovora". Pač pa so to razlike, s katerimi lahko v poslanski skupini živijo in mirno delujejo kot doslej.
Tako Polnar napoveduje, da bo ostal v Desusu, a načina delovanja ne bo spreminjal. Glasoval bo po svoji vesti, saj ima reprezentativni mandat in ni vezan na kakršna koli navodila. Kot je poudaril, je v poslanski skupini zato, ker je bil izvoljen kot poslanec Desusa in je to njegova poklicna dolžnost, ki "jo opravlja zelo dobro in je najboljši poslanec DeSUS v zgodovini te stranke".
Zato je prepričan, da ga tudi poslanska skupina ne bo odslovila, "ker tako neumni niso" in si ne morejo privoščiti, da bi ga izgubili. Prav tako ocenjuje, da mu ne morejo vzeti vodenja odbora DZ za finance in bi bilo glede na to, kako ga vodi ter koliko zaostankov je počistil z dnevnega reda, skrajno neumno, da bi ga odstavljali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta