Poslanka SMC: "Predčasne volitve so mokre sanje premierja v odstopu." Odgovoril ji je Mahnič

DR
28.01.2020 10:46

Omenila je tudi Janeza Janšo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poslanska skupina SMC
Robert Balen

"In zdaj bodo poslanci počasi dojeli, da so lizinge in kredite vezali na štiriletni mandat. Jutri zjutraj bo 'vlada preračunljive enotnosti' postala večja nevarnost," je v ponedeljek, ko je svoj odstop napovedal premier Marjan Šarec, zapisal odgovorni urednik Mladine Grega Repovž.
{twitter}https://twitter.com/gregarepovz/status/1221849463561621504{/twitter}
In ni se zelo zmotil. Svoje mnenje o Šarčevem odhodu je dan po velikem političnem presenečenju na družbenem omrežju Twitter delila poslanka SMC, prej pa svetovalka v kabinetu predsednika vlade, ko je to funkcijo opravljal Miro Cerar, ki je prav tako predčasno odstopil, Monika Gregorčič. Dodajmo, da je slednja tudi članica komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ki jo vodi Matej Tonin, v njej pa sedita med drugimi tudi Janez Janša in Žan Mahnič.
{twitter}https://twitter.com/mgregorcic/status/1222070349212389376{/twitter}
Na tvit se je nemudoma odzval poslanec SDS Žan Mahnič.
{twitter}https://twitter.com/ZanMahnic/status/1222079148669227009{/twitter}
In kako danes v Večeru piše novinar Uroš Esih: "Še vedno so namreč v igri scenariji, po katerih bi lahko prišlo do oblikovanja alternativne večine znotraj aktualnega mandata. In da je alternativna večina mimo LMŠ možna, se dobro zaveda tudi Šarec. Pot do alternativne večine pelje namreč nujno mimo stranke SMC, ki jo vodi pragmatični in z ideologijo neobremenjeni gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Realna politična moč SMC je namreč kar deset poslanskih mandatov, ki jih potrebuje vsak potencialni novi mandatar v okviru obstoječih razmerij sil v državnem zboru. Predčasne volitve SMC nikakor ne ustrezajo, saj ji nobena od javnomnenjskih anket trenutno ne pripisuje velikih možnosti za preboj štiriodstotnega parlamentarnega praga."
In še: "Šarec se dobro zaveda, da bo takoj po njegovem odstopu "začela delovati parlamentarna kuhinja in se bo začela oblikovati nova vlada". Počivalšek je vzel Šarčevo ponudbo na znanje, ni pa ga zadovoljila, zato si je pustil odprta vrata za pogovore s SDS Janeza Janše in drugimi strankami, predvsem SAB Alenke Bratušek in SNS "parlamentarnega trgovca" Zmaga Jelinčiča, ki si ne morejo privoščiti odhoda na predčasne volitve, saj bi to pomenilo njihov najverjetnejši konec parlamentarnega statusa." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta