Šarec na Facebooku: Nekateri v vladi s petimi poslanci so se obnašali, kot bi jih imeli 30

M.R.
28.01.2020 08:25

Premier Marjan Šarec je danes na spletu pokomentiral včerajšnjo odstopno izjavo. Verjame, da je to v danem trenutku edina možna rešitev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pravi, da bi za učinkovito delovanje moral narediti "temeljito rekonstrukcijo ministrske ekipe". "A čemu? Kakšen smisel bi imeli vsi napori? S svojimi 13 poslanci sem naredil, kar sem lahko," nadaljuje in dodaja, da so se v vladi nekateri s petimi poslanci obnašali, kot bi jih imeli 30. Zato je prepričan, da so predčasne volitve edina poštena opcija in da zdaj "ljudje povedo, kdo ima podporo in kdo ne".
Zapis je začel z besedami, da se s to vlado ni dalo več reševati vprašanj in problemov, saj je podporo vladi odtegnila Levica. Ta je po Šarčevih besedah "nekajkrat celo glasovala zelo usklajeno z SDS"
Poleg tega so bile tudi druge težave, nadaljuje premier, ki je omenil tudi "svojeglavega poslanca stranke DeSUS". "Čeprav moji nekdanji partnerji skušajo prikazati moj odstop kot posledico odstopa ministra, je vsakomur jasno, da so vzroki drugje. Pri toliko zamenjanih ministrih pa res to ne more biti glavni problem," je zapisal in končal s "Srečno".
{facebookpost}https://www.facebook.com/Sarec.Marjan/posts/721295128399997{/facebookpost}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta