Potem ko je vodja poslancev NSi Horvat komentiral njeno priljubljenost, se je Ljudmila Novak odzvala s pomenljivim tvitom

03.08.2021 16:36
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

"Nočem si dajati ocen. Oceno svojih dosežkov bom prepustil zgodovini," je evropska poslanka iz vrst Nove Slovenije (NSi) in nekdanja predsednica te stranke Ljudmila Novak na twitterju citirala nemškega politika in državnika Helmuta Kohla.  Podrobnejšega komentarja političarka, ki se giblje v vrhu javnomnenjskih lestvic najbolj priljubljenih politikov, ni želela podati. Je pa njen zapis sledil današnji izjavi vodje poslanskih skupin NSi Jožefa Horvata. V intervjuju za Večer je namreč na vprašanje, čemu je po njegovem Novakova uvrščena na visoko tretje mesto na lestvici priljubljenih politikov, odgovoril tako: "Zato ker je danes na lestvici visoko uvrščen tisti, ki kritizira to vlado. Gospod Borut Pahor je sicer ne kritizira, ampak pravi pa, da zna sodelovati z vsako vlado, kar je najbrž res in z vidika pozicije predsednika republike edino smiselno. Zato najbrž ni ves čas naše vlade na prvem mestu."  

Na naše nadaljnje vprašanje, ali je potemtakem Novakova, ki je aktualno vlado in njenega predsednika Janeza Janšo večkrat javno kritizirala, priljubljena zaradi kritik vladi, ne pa zaradi njenih odlik, je Horvat odvrnil: "Kdo sem jaz, da bi sodil, na kakšni podlagi agencije to ugotavljajo. Želim si samo, in zato našo pomembno članico in evropsko parlamentarko vabim na vsako sejo poslanske skupine, da bi nam pomagala. Ključno je namreč to, da evropski poslanci, ki za celotno Evropo sprejemajo zelo pomembne odločitve, pomagajo tudi domači državi. Zato sem recimo pričakoval, da bi danes, včeraj ali predvčerajšnjem kdo od njih povedal, kaj je bilo v duhu sprejemanja evropskega digitalnega potrdila, s čimer imamo danes v Sloveniji strahotne težave."

Napetosti so že umirjali 

Matej Tonin je vodenje NSi od Ljudmile Novak prevzel leta 2018. 
Borut Zivulovic

Evropsko poslanko se sicer že dalj časa omenja kot morebitno kandidatko na predsedniških volitvah naslednje leto. Ali se bo za to odločila, ni jasno. Vodja poslancev NSi je v današnjem intervjuju za Večer dejal, da je to vprašanje za Novakovo; na vprašanje, ali bi jo stranka pri kandidaturi podprla, pa: "Kar se mene tiče, da."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta