Pred nami teden brez padavin, sprememba se obeta v nedeljo. Nas čaka tudi občutna ohladitev?

A.L.
13.10.2024 18:26

Teden se bo začel z nekaj oblaki. Potem pa ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Andrej Petelinšek

Ponoči bo na severu in vzhodu delno jasno, drugod bolj oblačno. Jutranje temperature bodo od 7 do 12, ob morju 14, v alpskih dolinah okoli 4 °C, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). Jutri bo pretežno oblačno. V hribovitih krajih zahodne Slovenije lahko občasno rosi ali rahlo dežuje. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20 °C.

V torek bo večinoma sončno, po nižinah bo sprva nekaj megle ali nizke oblačnosti. V sredo bo na Primorskem precej jasno s šibko burjo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. V četrtek bo prevladovalo oblačno, a še povečini suho vreme.

V nedeljo padavine

V četrtek bo atlantska višinska dolina s hladnim zrakom zajela Iberski polotok in se v petek pomaknila proti obalam severne Afrike. Naši kraji bodo na obrobju območja visokega zračnega tlaka s središčem nad vzhodno Evropo, od juga pa bo k nam pritekal razmeroma topel, a vlažen zrak. V soboto se bo prek zahodne Evrope proti Alpam pomikala nova dolina s hladnim zrakom, ki bo na vreme pri nas predvidoma začela vplivati v noči na nedeljo. Nato je napoved razvoja vremena nad našim območjem še zelo spreminjajoča in zato nezanesljiva, pravijo na Arso.

Od četrtka do sobote sicer kaže na dokaj oblačno, a povečini suho vreme. Rahel dež se občasno lahko pojavi predvsem v zahodni Sloveniji. V noči na nedeljo bo dež najverjetneje zajel zahodne kraje in se v nedeljo razširil nad večji del države. Napoved za začetek prihodnjega tedna je še zelo spremenljiva, a kakšne občutnejše ohladitve še ni na vidiku.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta