Prek 1100 nepremičnin Darsa prenesli na državo

STA, M.R.
30.08.2024 16:43

Skupščina Darsa, katerega edina delničarka je država, je danes potrdila sklepe o povečanju osnovnega kapitala s preoblikovanjem kapitalskih rezerv in nato njegovem zmanjšanju z izločitvijo več kot 1100 nepremičnin na državo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osnovni kapital Darsa se bo povečal
Robert Balen

To naj bi storili zaradi optimizacije poslovanja. Osnovni kapital Darsa se bo s preoblikovanjem kapitalskih rezerv - gre za 12 parcel - v osnovni kapital povečal za 1,09 milijona evrov na nekaj manj kot 2,088 milijarde evrov.

Nato pa se bo osnovni kapital zmanjšal za 16,1 milijona evrov, in sicer z izločitvijo 1145 nepremičnin. Od tega je 995 nepremičnin knjigovodske vrednosti 14,6 milijona evrov, ki jih bo za račun države prevzelo ministrstvo za infrastrukturo pod vodstvom Alenke Bratušek, predstavljalo pa bo izplačilo državi za znižan osnovni kapital.

Izplačilo delničarju na podlagi znižanega osnovnega kapitala za 150 nepremičnin knjigovodske vrednosti 1,5 milijona evrov pa bo izvedeno tako, da bo Dars državi odpustil dolg, ki izhaja iz nevplačanega stvarnega vložka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta