Prenehali veljati še zadnji epidemični ukrepi, Poklukar podpisal sklep o prenehanju delovanja svetovalne skupine

STA, A.L.
31.05.2022 09:08

Po ponedeljkovem sklepu vlade v odhajanju so z današnjim dnem odpravljeni še zadnji ukrepi za preprečevanje in obvladovanje okužb s covidom-19.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

 Kot zadnja sta bila sicer v veljavi ukrepa o obveznem nošenju zaščitnih mask v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva.

Predlog za odpravo veljavnosti vseh ukrepov za omejevanje okužb je 25. maja podala strokovna skupina za covid-19, ki jo je vodila infektologinja Mateja Logar. Ob tem so v skupini svetovali, da se za preprečevanje in obvladovanje koronavirusnih okužb upoštevajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).  

Logarjeva je za STA pojasnila, da bodo o morebitni obveznosti nošenja mask tako po novem odločale službe za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb posameznih bolnišnic.

Prav tako so zaradi izboljšanja stanja v skupini sklenili, da potreba po obstoju svetovalne skupine ne obstaja več. Minister za zdravje Janez Poklukar je tako že podpisal sklep o prenehanju delovanja skupine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta