Razrešena državna sekretarka, ki je sestankovala s Tino Gaber, je postala direktorica Golobovega podjetja

Va
24.05.2024 18:12

Maksimiljana Polak je nase opozorila s sestanki z varuhi pravic živali, na katere je v kabinet predsednika vlade Roberta Goloba prihajala tudi njegova partnerka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tina Gaber (v sredini desno zgoraj) na sestanku pri zdaj že bivši državni sekretarki Maksimiljani Polak (levo zgoraj) v kabinetu predsednika vlade.
Kabinet PV

Kot smo takrat poročali, je vlada 15. maja maja potihem, na dopisni seji, sporazumno razrešila državno sekretarko v kabinetu predsednika vlade Maksimiljano Polak. Mesto državne sekretarke, zadolžene za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud, zapušča zaradi osebnih okoliščin, so pred dobrim tednom sporočili iz kabineta predsednika vlade Roberta Goloba. Zdaj pa je portal N1 objavil, da je Polak že naslednji dan, to je 16. maja, postala direktorica podjetja Star Solar iz Nove Gorice, katerega ustanovitelj, po ločitvi in delitvi premoženja pa tudi lastnik je aktualni slovenski premier. Da je Polak direktorica, je razvidno tudi iz podatkov v poslovnem registru Bizi. 

Pred prihodom v premierjev kabinet je bila bivša državna sekretarka povezana z Golobom kot zaposlena v Gen-I. Javnosti je postala vidna zaradi sestankov delovne skupine za zaščito živali, ki jih je vodila kot državna sekretarka in nanje povabila tudi Tino Gaber, spletno vplivnico in Golobovo življenjsko sopotnico.

Podjetje Star Solar se ukvarja s sončnimi elektrarnami in zanima parlamentarno preiskovalno komisijo, ki je bila ustanovljena na zahtevo državnega sveta. Parlamentarne preiskovalce zanimajo povezave med Gen-I, Star Solar in Golobovo stranko Gibanje Svoboda. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta