SDS in Celjska županova lista združujeta moči: Praktično smo že tako ali tako sodelovali zadnjih 20 let

STA, M.D.
17.06.2023 20:40

Svet SDS je danes po besedah predsednika stranke Janeza Janše soglasno potrdil sporazum o sodelovanju med največjo opozicijsko stranko in Celjsko županovo listo, ki jo vodi nekdanji celjski župan Bojan Šrot.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kongres SMC v Celju, Janez Janša, Dimitrij Rupel in Bojan Šrot - 16.9.2021 poslana na VEČER
Edi Einspieler

"Veseli smo, da se trend, ki smo ga začeli z združevanjem sil v Mariboru z Listo Franca Kanglerja nadaljuje," je v današnji izjavi za javnost v Ankaranu dejal Janez Janša.

Sporazum o sodelovanju s Celjsko županovo listo po njegovih besedah predvideva sodelovanje tako na lokalni kot na državni ravni, ko gre za priprave na evropske in državnozborske volitve.

"V občini Celje sporazum pomeni združevanje in krepitev sil. Ustanavlja se koordinacija obeh svetniških skupin, ki bo v mestnem svetu štela 14 glasov in predstavlja že skoraj večino," je dejal. Z ostalimi potencialnimi partnerji v mestnem svetu bodo imeli tako velik vpliv na oblikovanje mestne politike, ki po njihovi oceni trenutno ne gre v dobri smeri, je dejal prvak SDS. Celjski mestni svet ima sicer 33 članov.

V Celjski županovi listi so bili povabila k sodelovanju po besedah nekdanjega celjskega župana Bojana Šrota veseli. "Praktično smo že tako ali tako sodelovali zadnjih 20 let. Obe svetniški skupini sta konstruktivni in predlagata ter podpirata projekte za izboljšanje kakovosti življenja v mestu," je dejal Šrot, ki verjame, da bo z združitvijo "nastalo nekaj dobrega za ljudi".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta