Se vrača poletje? V prihodnjih dneh na nebu sonce, temperature pa ...

Asja Lednik
03.09.2021 07:48
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

Danes bo po napovedih Agencije RS za okolje (ARSO) precej jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 °C. Jutri bo delno jasno, predvsem v južni in zahodni Sloveniji občasno zmerno oblačno. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem do 15, najvišje dnevne od 22 do 27 °C. 

V nedeljo in ponedeljek bo večinoma sončno.

Na portalu Ciklon.si so v začetku septembra napovedali, da bomo na začetku in sredi prihodnjega tedna v vzhodnem zračnem toku. Prevladovalo bo sončno vreme z malo oblaki na nebu, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, jutranje temperature bodo večinoma med 8 °C in 13 °C, čez dan med 18 °C in 23 °C, na Primorskem do 27 °C.

"Kot zaenkrat kaže, pa bo podobno tudi v drugi polovici naslednjega tedna, anticklon se bo pomaknil iznad Skandinavije proti jugovzhodu Evrope in potiskal atlantske motnje proti Sredozemlju, kar pomeni, da bi lahko prišli v nekoliko toplejšo, vendar še vedno dokaj suho zračno maso." Ob tem velja opozoriti, da so napovedi do pet dni precej zanesljive, nato se zanesljivost vsak dan zmanjšuje.  Za bolj natančne napovedi bo torej treba počakati do prihodnjega tedna. 

Začela se je meteorološka jesen. Takšne so temperaturne anomalije letošnjega poletja. (slika 1) Druga polovica avgusta...

Objavil/a ciklon.si /srednjeročna napoved dne Sreda, 01. september 2021
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta