Silvestrska noč bo deževna, a topla. Nam novo leto prinaša tudi sneg?

A.L.
31.12.2023 08:04

V torek bo zmerno do pretežno oblačno, v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

Na silvestrovo, v nedeljo, nas bo dosegel vpliv območja nizkega zračnega tlaka, ki bo nad delom zahodne in srednje Evrope. Hitro se bo pooblačilo, spet se bo krepil jugozahodnik. V zahodni Sloveniji bo že zjutraj začelo rahlo deževati. Občasne rahle padavine se bodo popoldne občasno razširile tudi nad osrednje in južne kraje, so napovedali na facebook strani Agencije RS za okolje (ARSO). Padavine se bodo na silvestrski večer na zahodu okrepile in sredi noči zajele vso Slovenijo. Trenutno kaže, da bo vstop v novo leto mogoče še suh predvsem na Štajerskem in v Pomurju.

Marsikje bo vetrovno, pihal bo šibak do zmeren jugozahodnik, ob morju se bo krepil jugo. "Kar topla noč nas čaka, temperatura bo po nižinah večinoma okoli 8 °C. Meja sneženja bo razmeroma visoko, verjetno nad 1500 metri, sredi noči se bo hitro začela spuščati predvsem v alpskih dolinah. Za novo leto bodo padavine ponehale, popoldne se bo predvidoma prehodno deloma zjasnilo. Temperature bodo le za kakšno stopinjo nižje."

V torek bo zmerno do pretežno oblačno, v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Spet bo pihal jugozahodni veter.

V noči na sredo in v sredo dopoldne bo oblačno z nekaj dežja, v sredo popoldne se bo delno zjasnilo. Kot kažejo napovedi, snega za zdaj po nižinah ne moremo pričakovati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta