Šmarski dom upokojencev: "Virus se širi hitreje, kot smo pričakovali"

Gordana Possnig Gordana Possnig
26.03.2020 18:06

V šmarskem domu upokojencev biva 197 stanovalcev. Med njimi je okuženih 32 stanovalcev, dva stanovalca sta umrla, trije so hospitalizirani. Okuženih je tudi šest zdravstvenih oseb.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šmarski dom upokojencev je eno od največjih žarišč širjenja koronavirusa v Sloveniji. 
Andrej Petelinšek

Šmarski dom upokojencev je eno od največjih posameznih žarišč koronavirusa v Sloveniji. V domu, kjer biva 197 stanovalcev, je po zadnjih podatkih okuženih že 32 stanovalcev. V zadnjih dneh sta dva stanovalca umrla, šest so jih v zadnjih dveh dneh hospitalizirali v celjski bolnišnici. Okuženih je šest zdravstvenih oseb. Število okuženih je iz dneva v dan višje, direktorica doma Gordana Drimel, ki s svojimi sodelavci dela v izjemno težkih razmerah, pa opozarja na izjemno agresivnost virusa: "Virus se širi hitreje, kot smo pričakovali, zato se izvajajo vsi mogoči ukrepi s sredstvi, ki jih imamo na razpolago. V samem začetku je veljalo prepričanje, da postane človek kužen, ko zboli z znaki virusnega obolenja (povišana telesna temperatura, nahod, slabo počutje, kašelj), vendar se je glede na dogajanje v našem domu tako med stanovalci kot pri zaposlenih, pri katerih večina trenutno na srečo preboleva z blažjimi znaki, izkazalo, da se virus prenaša že prej."

Gordana Drimel, direktorica Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah 
Barbara Štor/RTV SLO
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta