Smrt fantka v pregretem avtomobilu: Center za socialno delo naj ne bi bil imel dovolj informacij za ukrepanje

STA, Va
28.07.2023 18:36

Znani so rezultati notranje revizije po tragičnem junijskem dogodku pri Preboldu, je poročal portal 24ur.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Informacije, s katerimi je razpolagal CSD do tragičnega dogodka, niso bile zadostna podlaga za začetek ukrepanja po uradni dolžnosti in za pričetek aktivnosti izvajanja javnih pooblastil posebnega varstva otrok in mladostnikov, naj bi po poročanju portala 24ur pokazala notranja revizija.

Strokovni delavec je sicer pričel z ugotavljanjem dejanskega stanja in izvedel določene ukrepe, a bi bil moral vztrajati pri vzpostavitvi stika z materjo, jo ponovno seznaniti z vsebino obvestila policije in predlagati nadaljnje oblike sodelovanja, poroča portal.

Strokovni svet CSD je sprejel dodatna varovala v pomoč strokovnim delavcem na področju zaščite otrok. Vzpostavili so dodatne time strokovnih delavcev s področja varstva otrok in mladostnikov, ki se bodo sestajali večkrat mesečno in spremljali posamezne primere. Na ta način bo strokovnim delavcem nudena dodatna strokovna podpora in pridobivanje mnenj za reševanje odprtih dilem pri reševanju najtežjih primerov, so 24ur pojasnili pri CSD Savinjsko-Šaleška. Dodali so, da pripravljajo tudi dodatne protokole in navodila ravnanja strokovnih delavcev, ki delajo na primerih zaščite otrok.

Notranjo revizijo CSD Savinjsko-Šaleška so uvedli po tragičnem dogodku, da bi preverili, ali so bili vsi postopki vodeni v skladu s strokovnimi standardi. Delo strokovnih delavcev naj bi preverila tudi socialna inšpekcija. Policisti so namreč na domu matere preminulega dečka v preteklosti že posredovali v podobnem dogodku in o tem obvestili center za socialno delo.

Strokovni delavci v konkretnem primeru družine naj ne bi bili obiskali na domu.

Na CSD Savinjsko-Šaleška in njen direktor danes za STA niso bili dosegljivi.

Celjsko okrožno sodišče je prejšnji petek mami dečka in njenemu partnerju zaradi suma povzročitve smrti iz malomarnosti pripor podaljšalo do 20. septembra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta