Po tragediji pri Preboldu: Mati v avtu umrlega otroka in njen partner ostajata v priporu

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
23.06.2023 20:17

Pred preiskovalnega sodnika sta pozno popoldne le stopila oba ovadena zaradi povzročitve smrti dečka, ki so ga v torek našli mrtvega v avtomobilu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ovadena mati se za zdaj brani z molkom. 
Arhiv Večera

Potem ko so včeraj v popoldanskih urah policisti k dežurni preiskovalni sodnici privedli 35-letno mater otroka, ki je v torek umrl v razgretem avtomobilu v Svetem Lovrencu pri Preboldu, in njenega 38-letnega partnerja, je sodišče odredilo 48-urno sodno pridržanje. Pozno popoldne sta danes oba ovadena le stopila pred sodnika, da ju zasliši in odloči, ali ostajata v priporu, kot to predlaga tožilstvo, ali pa ju izpusti na prostost. 35-letnica se, kot nam je povedala njena zagovornica Tina Škorja, za zdaj brani z molkom, sodišče pa je zoper njo odredilo za zdaj enomesečni pripor. Ovadeni 38-letnik je stopil pred sodnika kasneje, a tudi zoper njega je, kot nam je povedal njegov odvetnik Andrej Janežič, sodišče odredilo pripor. 

Kot smo poročali, so obema policisti odvzeli prostost, kmalu potem ko so otroka našli mrtvega v avtomobilu, parkiranem pred stanovanjsko hišo. Policisti so ju ovadili zaradi povzročitve smrti iz malomarnosti, zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja ter neupravičene proizvodnje in prometa z mamili. V hišnih preiskavah so namreč našli substance, za katere domnevajo, da gre za prepovedane droge, oba ovadena pa sta, smo izvedeli neuradno, uživalca mamil. V preteklosti sta bila oba že obravnavana zaradi premoženjskih deliktov, eden od njiju pa tudi zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta