Stavka v Žitu zamrznjena, zahteve ostajajo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V podjetju Žito so delavci za zdaj stavko zamrznili. Decembra bodo vsi zaposleni prejeli izplačilo za delovno uspešnost v višini 260 evrov neto. 
V podjetju Žito so delavci za zdaj stavko zamrznili. Decembra bodo vsi zaposleni prejeli izplačilo za delovno uspešnost v višini 260 evrov neto. 
Robert Balen
Delavci Žita so od vodstva zahtevali uskladitev plač z inflacijo, postopno pa si želijo tudi umestitve minimalne plače v prvi tarifni in prvi plačni razred. Želijo tudi povišanje povračila stroškov prevoza na delo na znesek, kot ga določa uredba, enako pa zahtevajo tudi glede regresa za prehrano. Z delodajalcem so se pogovarjali tudi o višjem regresu za dopust za prihodnje leto. Zaradi neodzivnosti vodstva so za danes napovedovali opozorilno stavko, a so jo po petkovih pogajanjih na koncu zamrznili. Nekaj zahtev zaposlenih je vodstvo sprejelo, za ostale pa so določili datume nadaljnjih pogajanj in uresničitev.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta