T-2 in Planet TV dosegla dogovor: "Prekinitev prenosov televizijskih programov ni bila politično usmerjena"

M.R.
09.01.2024 08:27

Telekomunikacijski operater T-2 in televizijska hiša Planet TV sta dosegla dogovor o predvajanju programov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Planet TV bo spet viden pri T-2
Profimedia

Spomnimo, da so bili programi Planet TV od 4. januarja pri T-2 zatemnjeni. Takrat so pri operaterju sporočili, da so želeli pri Planet TV "pomembno dvigniti cene" in spremeniti pogoje poslovanja, česar pa niso mogli sprejeti. Sami so dejali, da so si prizadevali za uveljavitev realnih cen. 

Danes so sporočili, da so dogovor dosegli. Član poslovodstva T-2 Gregor Štampohar je ob tem dejal, da so bila pogajanja "zahtevna, a korektna". "Vesel sem, da smo uspeli doseči dogovor v korist vseh vključenih, posebej pa me veseli, da bodo naši naročniki lahko še naprej spremljali kakovostne vsebine partnerja Planet TV," je dodal. 

V shemi T-2 ni več programov Planet TV, zakaj pa jih ostali operaterji predvajajo?

Izvršni direktor Planet TV Pavel Stantchev pa se je zahvalil vodstvu T-2 za "profesionalno diskusijo". "Veseli me, da so v T-2 prepoznali pomen Planetovih televizijskih kanalov za slovenskega gledalca," je še povedal. 

To je sporočilo, ki so ga zadnje dni na mestih Planet TV brali naročniki pri T-2.
Večer

Pri T-2 so kot neutemeljena zavrnili namigovanja, da je bila "prekinitev prenosov televizijskih programov politično usmerjena". Svojim naročnikom so se opravičili in se jim zahvalili za razumevanje. 

Predvajanje programov Planet, Planet 2 in Planet Eva pri ostalih večjih operaterjih v Sloveniji ni bilo pod vprašajem. Pretekli teden so nam pri A1, Telemachu in Telekomu Slovenije pojasnili, da imajo s Planet TV sklenjeno veljavno pogodbo in da bodo še naprej predvajali programe Planet TV.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta