Tatjana Bobnar bo svetovalka predsednice republike

STA, Va
17.02.2023 20:30

Bivša notranja ministrica bo zadolžena za človekovo varnost in pravice, je Nataša Pirc Musar potrdila ob robu varnostne konference v Münchnu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tatjana Bobnar
Robert Balen

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je za svetovalko (že) izbrala nekdanjo notranjo ministrico v vladi Roberta Goloba in še prej, v mandatu vlade Marjana Šarca, generalno direktorico policije Tatjano Bobnar, je poročalo spletno Delo, zvečer pa je predsednica ob robu varnostne konference v Münchnu to potrdila za TV Slovenija.

Bobnar ne bo zadolžena za nacionalno varnost, temveč za človekovo varnost in pravice. Njena 

naloga naj bi bila predvsem ureditev položaja izbrisanih, saj želi predsednica republike ta črni madež končno odstraniti iz slovenske zgodovine, je objavilo Delo. 

Svetovalka predsednice republike za nacionalno varnost ostaja Nataša Dolenc.

Pirc Musar in Bobnar sta sodelovali že v preteklosti, ko sta zasedali funkciji informacijske pooblaščenke oziroma pomočnice generalnega direktorja policije. V času spora med Bobnarjevo in premierjem  Golobom se je o možnosti sodelovanja med Bobnarjevo in predsednico že ugibalo, vendar so takrat v ekipi Pirc Musar to zanikali. Kljub temu so dopustili možnost, da bi se to lahko zgodilo kasneje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta