Telemach draži nekaj paketov telefonije in televizijski paket, kaj pa ostali operaterji?

Miha Raičevič Miha Raičevič
13.02.2020 14:26

S 1. marcem bo telekomunikacijski operater Telemach, ki je v lasti United Groupa, napovedal podražitev paketa mobilne telefonije VEČ in televizijskega paketa EON Premium.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Za paket VEČ bodo morali naročniki odslej plačevati 8,90 evra, kar je glede na prejšnjo ceno 7,50 evra skoraj 19-odstotna podražitev. Ob tem v Telemachu poudarjajo, da bodo uporabnikom povišali količino prenosa podatkov z dosedanjih 2 GB na 3GB, uporabnikom VEČ IMAM pa iz 15 GB na 30 GB. 
Še višja, več kot 23-odstotna podražitev pa čaka naročnike paketa VEČ, ki imajo poleg tega paketa naročene tudi fiksne storitve. Po novem bodo za paket VEČ plačevali 7,4 evra, do sedaj pa so plačevali 6 evrov. Enaka podražitev čaka tudi naročnike paketa VEČ - Družina 2. Paket VEČ - Družina 3 se bo z dosedanjih 5,50 evra podražil na 6,90 evra, paket VEČ Družina 4 pa z dosedanjih 5 evrov na 6,40 evra. 
Draži se tudi paket VEČ IMAM. Z dosedanjih 11,50 evra se bo podražil na 12,90 evra, tisti, ki imajo naročene tudi fiksne storitve pa bodo za ta paket plačevali namesto dosedanjih 10 evrov 11,40 evra. 
Kot rečeno se s 1. marcem draži tudi paket EON Premium. Namesto dosedanjih 61 evrov bodo naročniki zanj odslej plačevali tri evre več (64 evrov). Gre za skoraj 5-odstotno podražitev. 
EON Premium bo sicer za višjo ceno ponudil tudi nekaj novosti. Pri Telemachu so ob tem zapisali, da je njihov najbogatejši paket fiksnih storitev v primerjavi z ostalo ponudbo še vedno najugodnejši. 

Kaj pa ostali?

Smo pa ob novici o podražitvah pri Telemachu vprašali tudi ostale večje operaterje, ali načrtujejo kakšne podražitve. A1, Telekom in T-2 so zapisali, da za zdaj sprememb cen ne načrtujejo. Pri T-2 so pojasnili, da vseskozi skrbno preučujejo spremenjene razmere na trgu, ki vplivajo tudi na njihovo poslovanje. 
Pri Telekomu so zapisali, da posameznih poslovnih odločitev vnaprej ne morejo napovedovati in da o tem uporabnike obveščajo skladno z zakonodajo. Glede obveščanja uporabnikov se s skoraj povsem skladnim odgovorom pridružuje tudi A1.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta