Na brniškem letališču zasilno pristalo tovorno letalo, ki je bilo na poti v Izrael

Va, STA
01.10.2024 11:31

Tovorno letalo Airbus A300B4-622R družbe San Marino Executive Aviation so na poti iz Frankfurta v Tel Aviv nekaj pred poldnevom preusmerili na brniško Letališče Jožeta Pučnika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Razlog za zasilni pristanek naj bi bila tehnična težava letala. Gre za veliko, širokotrupno dvomotorno letalo.

"Trenutno je letalo še v zraku in spušča gorivo, da bo lahko doseglo minimalno težo, to je standardna procedura za zasilni pristanek," so v prvi informaciji za Slovensko tiskovno agencijo pojasnili pri Fraport Slovenija, upravljavcu Letališča Jožeta Pučnika. Kot je razvidno iz portala Flightradar, je tovorno letalo krožilo nad osrednjo Slovenijo, med Litijo, Moravčami in Ivančno Gorico, na koncu pa varno pristalo. 

Nepredviden pristanek LY822 na Ljubljanskem letališču. 
Flightradar24

Na Brniku sta bili v pripravljenosti letališka gasilska enota in poklicna enota iz Kranja. Iz Zdravstvenega doma Kranj so na brniško letališče poslali urgentnega zdravnika in reševalno vozilo. V pripravljenosti so bile enota nujne medicinske pomoči ZD Kranj in sosednje enote, vendar pa intervencija ni bila potrebna.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta