Kdaj je najboljši čas za ljubljenje? V tem delu dneva bo strastna akcija še posebej intenzivna

D.Ži
30.09.2024 09:35

Najprej po celem dnevu pade nivo stresa, telo se sprosti, glava pa se začne prazniti dnevnih skrbi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ko po dolgem dnevu ležete v posteljo, je popoln trenutek za nežnost in strast.
Profimedia

Kdaj je najboljši čas za seks? Čeprav bodo mnogi rekli, da ni nikoli slab čas za malo akcije, ima znanost svoje mnenje.

In čeprav smo veliko brali o tem, da je jutranji seks najboljši, nova raziskava pravi, da je idealen čas za seks med 22.30 in 23. uro – čas, ko je telo najbolj pripravljeno na sprostitev, um pa nagnjen k uživanju.

Profimedia

Zakaj takrat? Najprej po celem dnevu pade nivo stresa, telo se sprosti, glava pa se začne prazniti dnevnih skrbi. To pomeni, da smo v pravem stanju, da se osredotočimo na partnerja in intimnost. V tem obdobju se telo naravno pripravlja na spanje, seks pred spanjem pa je lahko zelo izpolnjujoč in sproščujoč – sprosti nas, spodbudi izločanje oksitocina, hormona ljubezni in sprošča endorfine, ki prinašajo občutek sreče.

Poleg tega po 22.30 začne telo umirjati živčni sistem, kar je idealno za intimno povezanost in bližino. Ko po dolgem dnevu ležete v posteljo, je popoln trenutek za nežnost in strast, brez pritiska, da bi morali takoj vstati in nadaljevati z dnevnimi obveznostmi.

Seks v tem času lahko tudi izboljša spanec. Hormon prolaktin, ki se sprošča po orgazmu, namreč pomaga telesu vstopiti v globlje faze spanja, zato lahko pričakujete miren in kvaliteten počitek. Študije so pokazale, da pari, ki se ljubijo pred spanjem, pogosto bolje spijo in se zjutraj počutijo bolj spočiti.

Profimedia

Nočni seks torej nosi s seboj posebno dozo intimnosti. Luči so zatemnjene, ni več e-pošte, sporočil ali klicev in vi ste v središču pozornosti – vi in ​​vaš partner, brez kakršnih koli motenj, piše Dnevnik.hr. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta