TVS bo na 1. programu prenašala shod "proti Jankovićevemu nasilju". Kdo bo vodil in kdo urednikoval prenos?

M.R., MAT
20.03.2023 10:51

TV Slovenija bo prenašala shod, ki ga organizira politična stranka Aleša Primca ZA Slovenijo - glas za otroke in družino. Shod naj bi bil uperjen proti delovanju ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shod, ki ga bo prenašala TV Slovenija, organizira stranka Aleša Primca.
Robert Balen

Na spletnem portalu e-uprava je shod poimenovan "Proti nedemokratičnim metodam župana", kot vodja protesta pa je naveden Aleš Primc. Shod naj bi se začel ob 14.15 in naj bi trajal do 16. ure, potekal pa bo na Mestnem trgu 1.

Prenos na TV Slovenija se bo začel ob 14.30 in naj bi trajal do 15.30, piše v sporedu 1. programa javne televizije. Shod so v spored uvrstili z naslovom "2. shod proti Jankovićevemu nasilju, za zdravnike in za čisto pitno vodo". Po naših neuradnih informacijah naj bi prenos vodila Vida Petrovčič, urednik prenosa pa bo Igor Pirkovič.

Posnetek strani sporeda TV Slovenija 1
Rtvslo.si/posnetek Strani

V začetku marca je TV Slovenija dvignila prah v javnosti, ko je na prvem programu v živo prenašala strankarski shod pod okriljem nekdanjega poslanca SDS Pavla Ruparja. Urednik takratnega prenosa s Trga republike je bil Igor Pirkovič, v studiu pa je program povezovala Vida Petrovčič. V istem tednu so neposredni prenos zahtevali tudi Mladi za podnebno pravičnost, ki so protestirali na Kongresnem trgu, nato pa so se sprehodili do stadiona za Bežigradom. TV Slovenija je neposredni prenos "podnebnega štrajka" zagotovila na tretjem programu. Nekaj dni kasneje je bil v Ljubljani še feministični protest, ki so ga organizirali v društvu Iskra. Televizijskega prenosa ni bilo, RTV Slovenija pa je sliko in zvok predvajala na spletnem programu MMC TV.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta