V incident na italijanski meji sta očitno res bila vpletena slovenska vojaka

D.Ži
10.06.2020 18:55

Včeraj naj bi se se vojaški kriminalisti sestali s policijskimi in po prvih ugotovitvah je nastala velika zagata.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Robert Balen

Zgodba iz  začetka maja, o kateri je prvi poročal Primorski dnevnik, zdaj dobiva nadaljevanje na Pop TV. Gre za incident, ko naj bi vojak Slovenske vojske po pričevanju domačina ob patruljiranju na italijanski meji 32-letnega moškega zaustavil, zakričal "Stoj, sit down!" (usedi se) in vanj usmeril avtomatsko puško. Sledila je vojaška preiskava, po kateri je minister Matej Tonin trdil, da gre za lažno novico in da vojske na tem območju omenjeni dan ni bilo. Policijska preiskava po informacijah oddaje 24Ur v tem trenutku kaže, da sta bila v incident res vpletena vojaka slovenske vojske. O preiskavi naj bi se do danes molčalo.
Kot so izvedeli v 24Ur, so dogodek v strogi tajnosti in najožjem krogu preiskovali najizkušenejši kriminalisti z Uprave kriminalistične policije in vojaška obveščevalna služba OVS. Včeraj naj bi se se vojaški kriminalisti sestali s policijskimi in po prvih ugotovitvah je nastala zagata. Preiskavo so včeraj prepustili vojaškim kriminalistom, ki jih usmerja koprsko Okrožno državno tožilstvo. "Policisti so po preiskavi in pogovoru z domnevnim oškodovancem ugotovili, da vse kaže, da se je dogodek z vpletenostjo slovenskih vojakov odvil, a le da dan prej, kot je bilo prvotno poročano. 32-letni dvojni državljan Slovenije in Italije s prebivališčem na naši strani meje je po fotografijah prepoznal vojaka, ki sta ga ustavila kot civilno osebo in mu, kot kaže, za kratek čas odvzela prostost," poroča 24Ur.com.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta