V ljubljanskem živalskem vrtu delajo po posebnem protokolu: To je bolezen ljudi, ne živali

Urban Červek Urban Červek
09.04.2020 17:16

Ob novici o okužbi tigra v živalskem vrtu v New Yorku smo se pozanimali, kako so v času epidemije ukrepali v živalskem vrtu v Ljubljani in kaj menijo na veterinarski fakulteti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Malezijska tigrica Nadia, ki jo je okužil novi koronavirus 
Reuters

Za zdaj ni nobenih dokazov, da bi lahko okužene živali predstavljaje vir okužbe za ljudi. Za to pandemijo velja, da je to bolezen ljudi in se prenaša med ljudmi. Mi sicer priporočamo vsem ljudem, ki imajo okužbe zgornjih dihal, pa seveda ni nujno, da gre za novi koronavirus, da pri ravnanju z živalmi nosijo zaščitne obrazne maske ali kakšno drugo zaščito, na primer ruto ali šal, da se izogibajo tesnim stikom, kot je božanje in ljubkovanje, da živalim ne delijo svoje hrane ter da si pred stikom z ljubljenčki in po njem umivajo roke. Ljudem, ki so okuženi z novim koronavirusom, pa priporočamo, da skrb za žival za ta čas prevzame druga oseba, ki živi v istem gospodinjstvu. Močno odsvetujemo, da živali zaradi tega dajejo v druga gospodinjstva," je v pogovoru za Večer povedal dr. Uroš Krapež, dr. veterinarske medicine in predavatelj z Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani.

Malezijska tigrica Nadia, ki jo je okužil novi koronavirus 
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta