V načrtih je tudi novi distribucijski in logistični center Mercatorja v Ljubljani

Srečko Klapš Srečko Klapš
08.12.2021 13:48

Fortenova skupina je v hrvaško gospodarstvo in v regijo v dveh letih investirala 255 milijonov evrov. V načrtih skupine je tudi nov distribucijski in logistični center Mercatorja v Ljubljani

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Fabris Peruško, član upravnega odbora in glavni izvršni direktor Fortenova skupine

Arhiv Večera

Skupina Fortenova je v obratu Jane v Gorici Svetojanski napovedala investicije v prihodnjem obdobju v višini 130 milijonov evrov in opozorila na 125 milijonov evrov letošnjih naložb. Skupina Fortenova, katere član je od maja letos tudi največji slovenski trgovec Mercator, je v prvih devetih mesecih letos prihodke povečala za 54 odstotkov na 2,9 milijarde evrov. Nekoliko so zvišali tudi dobiček, in sicer na 173 milijonov evrov.

Največj investicij je bilo na področju proizvodnje, med njimi 11,5 milijona evrov vredna nova tehnološko napredna aseptična linija, kjer bodo v Jani točili osvežilne brezalkoholne pijače. Zgradili so tudi obrat za stiskanje in ekstrakcijo olja v Dijamantu z dnevno zmogljivostjo 1.200 ton ter novo klavnico PIK-a Vrbovec. Z naložbami v maloprodajo so skupaj s Konzumovim prevzemom istrskega trgovca Miracolo, s katerim je ta povečal svojo prisotnost v regiji s 15 novimi trgovinami, tako letos odprli 45 novih poslovalnic.

"Družbo smo pripeljali na sprejemljivo raven zadolženosti in ji omogočili vlaganje v razvoj osnovne dejavnosti, obenem pa dosegali odlične poslovne rezultate. Pričakujemo, da bomo z načrtovanim nadaljnjim razdolževanjem v prihodnjem letu dvignili naložbeni potencial na 200 milijonov evrov. Poslovni načrt predvideva odprtje več kot 200 novih ali prenovljenih prodajnih mest v celotni regiji. Novi distribucijski in logistični center Mercatorja v Ljubljani, novo platformo za e-trgovino ter novi zagon palete inovativnih živilskih izdelkov," je povedal Fabris Peruško, član upravnega odbora in glavni izvršni direktor Fortenova skupine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta