V prihodnjem tednu kaže, da se bo še nekoliko otoplilo: Je bila petkova snežna pošiljka zadnja v tej zimi?

A.L.
24.01.2024 07:28

Zaradi visokih dnevnih temperatur sneg po državi hitro kopni, kakšno vreme pa nas čaka v prihodnjih dneh?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Igor Napast

Danes dopoldne bo zmerno do pretežno oblačno, po nekaterih nižinah sprva megleno. Popoldne se bo, razen v severovzhodnih krajih delno razjasnilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 13 °C, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (ARSO).

Jutri bo sprva zmerno do pretežno oblačno in po nekaterih nižinah megleno. Tu in tam lahko pade kakšna kaplja dežja. Dopoldne se bo razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, najvišje dnevne od 7 do 14 °C.

V petek bo deloma jasno, več oblačnosti bo v severovzhodni krajih. Zjutraj bo po nižinah nekaj megle. Popoldne se bo od severozahoda postopno pooblačilo. Do sobote zjutraj se bo spet zjasnilo in v soboto bo precej jasno.

Vse do prihodnjega četrtka pričakujemo suho in precej sončno vreme. Nekaj več oblačnosti bo verjetno v ponedeljek. Po nižinah v notranjosti bo zjutraj pogosta megla. Nekoliko hladnejše bo le nedeljsko jutro, ko bo temperatura od -9 do -4, na Primorskem okoli -2 °C. Večinoma pa bo jutranja temperatura le malo pod lediščem. Najvišja dnevna temperatura bo za konec tedna od 5 do 12 °C, na Primorskem še kakšno stopinjo topleje. V prihodnjem tednu kaže, da se bo še nekoliko segrelo.

Za zdaj je znana napoved do konca januarja, zato je trenutno tudi nemogoče napovedati, ali je bila petkova snežna pošiljka morda zadnja v tej zimi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta