Večina prvakov koalicijskih strank še ni med uporabniki aplikacije za obveščanje o stikih z okuženimi

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
20.08.2020 06:30

Večina prvakov koalicijskih strank še ni med uporabniki aplikacije za obveščanje o stikih z okuženimi, ker uporabljajo drugi operacijski sistem. Medtem so v opozicijskih vrstah skeptični, sogovorniki iz drugih sfer pa v večini poročajo o pozitivni prvi izkušnji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravko Počivalšek, Matej Tonin in Janez Janša bodo kot uporabniki operacijskega sistema iOS na prenos aplikacije #OstaniZdrav morali še počakati, Aleksandra Pivec poroča o enostavni uporabi. 
Robert Balen

Aplikacija #OstaniZdrav, ki je po besedah ministra za javno upravo Boštjana Koritnika le eden od kamenčkov v mozaiku pri razreševanju epidemiološke situacije, je od ponedeljka na voljo uporabnikom naprav s sistemom Android, za iOS bo dostopna do konca avgusta. Kot so nam sporočili z ministrstva za javno upravo, jo je doslej preneslo 17.810 uporabnikov, po besedah Koritnika pa to kaže na odgovornost državljanov. Preverili smo, v katerih delih politike še vlada skepticizem, kdo od javno izpostavljenih akterjev v obdobju koronakrize si je aplikacijo za obveščanje o stikih z okuženimi že prenesel in kakšni so prvi vtisi.
Opozicija opozarja na nerešene dileme
Predsednik države Borut Pahor je aplikacijo že namestil, so nam sporočili iz njegovega urada, bosta pa premier Janez Janša in šef parlamenta Igor Zorčič kot uporabnika sistema iOS še morala počakati. Tako tudi obrambni minister in predsednik NSi Matej Tonin pa še gospodarski minister in prvak SMC Zdravko Počivalšek, pri čemer so nam sporočili, da si bo aplikacijo prenesel prvi dan, ko bo do nje kot uporabnik iOS lahko dostopal. Kmetijska ministrica in predsednica Desusa Aleksandra Pivec jo je naložila in sporočila, da je enostavna za uporabo.

Gregor Grosman
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta