Vesela novica za voznike osebnih vozil! Na hitro cesto skozi Maribor po novem brez vinjete

STA, K. Š.
19.12.2019 12:07

Vozniki osebnih vozil za vožnjo na cesti med Pesnico in Teznim z novim letom ne bodo več potrebovali vinjet, saj sedanja hitra cesta z izgradnjo vzporedne avtoceste ni več namenjena tranzitnemu prometu, pač pa v veliki meri le lokalnemu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

S cestninjenjem tovornih vozil nad 3,5 tone bodo nadaljevali, saj bi v nasprotnem primeru lahko prišlo do tega, da bi se tovornjakarji z vožnjo po tej cesti izogibali plačevanju cestnine in tako naredili več gneče, kot je potrebno. 
Omenjena cesta bo tudi po prekategorizaciji še naprej v upravljanju Darsa. Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je s spremembo izpolnila dano obljubo, da bo predlog spremembe pripravila še pred koncem leta, država pa bo tako po več letih zahtev iz lokalnega okolja le prisluhnila argumentom mariborske občine in Stranke mladih - Zelenih Evrope, da je cestninjenje na odseku od pesniškega rondoja do Teznega nezakonito.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta