(VIDEO) Hojs Golobu glede dohodninske napovedi: "Uredniki so mi povedali"

A.L.
05.04.2022 19:45

Na soočenju so se dotaknili tudi dohodninske napovedi Roberta Goloba. Kaj Hojs očita predsedniku Gibanja Svoboda?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

"Kaj je z njegovo dohodninsko napovedjo? Vsi predsedniki strank so, kot vem, poslali dohodninsko napoved za leto 2020, od gospoda Goloba jo še vedno čakamo," je na soočenju na N1 notranji minister Aleš Hojs v burni debati spraševal predsednika Gibanja svoboda Roberta Goloba. "Na RTV čakajo vašo dohodninsko napoved," je nadaljeval Hojs, Golob pa mu je odgovoril: "Vi jo čakate." Ob tem pa je dodal, naj ne govori v prvi osebi množine. 

Notranji minister in podpredsednik SDS mu je na to odgovoril, da jo čakajo uredniki RTVS: "Jo boste poslali?" Na vprašanje voditelja, kako to ve, da jo čakajo na javni radioteleviziji, pa je Hojs odgovoril: "Uredniki so mi povedali."

Golob prepričan, da jim sledijo

Na soočenju, ki sta se ga udeležila tudi predsednica SD Tanja Fajon in predsednik NSi Matej Tonin, je beseda nanesla tudi na sledenje. Golob je nedavno za Delo dejal, da v stranki zunaj volilnega štaba komunicirajo le po kriptiranih komunikacijskih kanalih, ker “nasprotnikom, vladajoči kliki, nočemo olajšati dostopa do internih komunikacij. Prepričan sem, da nas poskušajo spremljati na vse mogoče načine, vključno z uporabo državnih institucij za politične namene.”

Robert Balen

V soočenju na N1 je dodatno pojasnil, zakaj je prepričan, da jim sledijo. "Zakaj sem prepričan? Mogoče pa imamo tudi mi kakšnega človeka znotraj njihov struktur ali pa simpatizerja, če hočete, ki nas o tem obvešča," je dejal. Na vprašanje, ali ga imajo, pa je odgovoril: "Mislite, da bom zdaj to razkrival? Zagotovo ne. Kar je bolj pomembno. To ni obtožba, žal živimo v taki državi in dajmo se začeti vsi samozaščitno obnašati. To je vse."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta