Višje sodišče: Jadranka Rebernik mora objaviti popravek zaradi oddaje, ki jo je pripravil Jože Možina

M.R.
11.05.2023 15:51

Višje sodišče je v postopku proti odgovorni urednici informativnega programa TV Slovenija Jadranki Rebernik potrdilo sodbo okrajnega sodišča, ki je odločilo v prid Pravne mreže za varstvo demokracije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odgovorna urednica informativnega programa TV Slovenija Jadranka Rebernik.
Robert Balen

Ta je namreč prek odvetniške pisarne Zakonjšek tožbo na okrajno sodišče vložila, ker je Jadranka Rebernik zavrnila objavo popravka, ki se je navezoval na oddajo Utrip, v kateri je svoj komentar podal Jože Možina.  

V prid Pravni mreži je najprej odločilo ljubljansko okrajno sodišče, to odločitev pa je zdaj kot pravnomočno potrdilo še ljubljansko višje sodišče, je na Twitterju objavila Pravna mreža.

Sodišče je tako naložilo, da se v oddaji Utrip objavi popravek, v katerem mora biti izpostavljeno, da so neresnične navedbe o tem, da naj bi Robert Golob "poskrbel" za Teo Jarc, Niko Kovač in Jašo Jenulla

"Neresnična je navedba, da naj bi dobili nove milijone, da bodo zvesti, saj niso dobili nobenega denarja, predvsem pa se njihove zvestobe ne da kupiti. Tea Jarc, Jaša Jenull in Nika Kovač delujejo samostojno in neodvisno," so zapisali v Pravni mreži.

Oddaja Utrip je bila na TV Slovenija predvajana 15. oktobra lani. V njej je avtor Možina objavil fotografije Tee Jarc, Nike Kovač in Jaše Jenulla, pri tem pa povedal: "Realno je Golob veliko bolj uspešno kot za poceni elektriko poskrbel za civilno družbo. Predvsem tisto za posebne operacije, ki pride na ulico, vlaga zakone, ko je treba. Dobili so nove milijone, da bodo zvesti." 

V Pravni mreži trdijo, da to nikakor ne drži, zato so tudi zahtevali objavo popravka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta